Ajopihan kiveys

Pikkasen nyt jänskättää millaiseksi tuo etupiha muotoutuu, kun autotallin ja talon välillä on tuota korkeuseroa huomattavasti enemmän mitä alunperin oletin, enhän mä noista kuvista tajunnut niitä niin suuriksi. Eli nyt talon viereen tulee reilu pengerrys, mihin täytynee miettiä muurin tekoa ja jotain istutuksia. Kasvien avulla tuota pengerrystä ja etupihaa saisi piristettyä, mikä muuten on yhtä hiekkaa ja kiveä. Tosin haluaisin jokatapauksessa istutustenkin katteena käyttää kiviä. Mitäköhän kasveja siihen pengerrykseen oikein keksisi?

2takapihan-kasviryhm  2etupihan-kasviryhm

Alunperin ajatuksena tai lähinnä toiveena on ollut kivettää koko etupiha, tieltä autokatokseen ja sisäänkäynnin portaille asti, mutta tähän ”rakennetaan omakotitalo” konkurssiin taitaa kustannukset tuollaiselle 300m2 kiveykselle olla liian kovat, joten nyt on kutistettu laatoitettavaa osuutta n. 50 neliöön, mikä on näin tee-se-itse naisellekin paljon mukavampi määrä aloittaa treenaamaan tuota kiveyksen laittoa. Itsehän se kun on tehtävä!!

Roomalainen ladontakuvio on meitä molempia miellyttänyt eniten ja kiveksi taitaa olla aika vahvasti valikoitumassa Lakan roomankivet. Kuvan kivet mustia, tosin mun silmissä ne näyttävät ennemminkin tummanharmailta, mikä taas värinä istuisi meidän pihan värimaailmaa loistavasti. Mutta katsotaan nyt mihin lopulta päädytään, nämä suunnitelmat kun tuntuvat aina hieman elävän matkan varrella.

Screen Shot 2015-06-22 at 11.02.12

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita