Autotalli

Rakennustapaohjeen mukaan tontille tulee rakentaa max 40m2 talousrakennus ja autopaikat kahdelle autolle. Ensin ajattelimme tekevämme varastorakennuksen 2 auton katoksella, mutta sitten noita autotalli pohjia, piirustuksia ja hinnastoja selatessamme tajusimme, että noin 4000€ lisäsijoituksella saisimme yli 17 m2 lisää ”sisätilaa”, joten halvat neliöt puhuivat autotallin rakentamisen puolesta.

Kaksoislapekatto olisi autotallissakin aika komea, mutta siihen ei nyt taida raskia tuhansia sijoittaa. Eli todennäköisesti mennään ihan perinteisellä harjakatolla. Taasjärvi II alueella ollaan käyty katselemassa autotalleja ja perinteinen harjakatto autotallissa ei näytä lapekattoisen talon rinnalla niin hassulta mitä ensin pelkäsin.

AT15_moderni_varitetty

Tässä yllä on hieman värihahmotelmaa ja alla tekemiämme muutoksia autotalliin.

Ennen:                                                                                   Jälkeen:

       Screen Shot 2015-02-21 at 20.45.32

Screen Shot 2015-02-21 at 20.45.23

Autotallin pohjaa muutettiin niin, että autotallista katokseen avautuvat korkeat ikkunat siirettiin varastoon etelän puolelle. Lisäksi autotalliin lisättiin ovi katoksen puolelle ihan käytännön syistä, mutta rakennusvalvonta käynnillä selvisi, että se olisi ollut pakko lisätä muutenkin paloturvallisuus syistä. Oltiinpa me fiksuja! Autotalli tullee meillä olemaan enemmän varastotilana varsinkin talven yli. Sinne taidetaan kantaa pihalta ainakin huonekalut lumikinoksilta turvaan.

Screen Shot 2015-01-02 at 19.12.17  Screen Shot 2015-01-02 at 19.14.11

Autotallin ja varaston lämmitysmuodoksi tullee aika varmasti sähkö. Tätä on pähkäilty ja viisaammilta yritetty kysellä ja kaikki tiet vievät sähkön suuntaan. Autotalli tullaan tilaamaan vesikatto valmiina ja se kasataan siihen kuntoon elementeistä päivässä. Meille vielä jää rakennushommia, joten päästään itsekin vielä raksaamaan jonkin verran.

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Mä olin ollut siinä uskossa, että rakennustapaohje määrää samanlaisen katon sekä päärakennukselle, että talousrakennukselle? Olen siis ilmeisen väärässä jos eivät ole rakennusvalvonnassa siihen puuttuneet. Ehkä se siis oli vain, että rakennusmateriaalin pitää olla sama.

    Mutta nyt alkoi kiinnostamaan paljonko teidän autotalli kustantaa jos ero katokseen oli noin pieni. Meille suunnitteilla juuri kahden auton katos, 20m2 varasto, reunaan tila polkupyörille ja taakse tila polttopuille. Mutta pohtisiko sitä sitten myös suunnitelmien jalostamista tuohon suuntaan… Hmmm.

    Hienolta näyttää teidän suunnitelma :)

    • ”Talousrakennukset maalataan samalla tavalla ja samoilla sävyillä kuin päärakennuksetkin. Talousrakennuksen pääjulkisivumateriaali on sama kuin päärakennuksessa. Talousrakennusten ja rakennelmien kattomuoto on harjakatto tai asuinrakennuksen kattomuotoa vastaava.” Eli harjakatto on aina sallittu. Siitä hyvä, että se on huomattavasti halvempi toteuttaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita