DIY: Betoninen sohvapöytä – osa 2

Tältä tuo betonipöytä eilen näytti. Pöytätasolla on nyt sementtilaastin päälle levitetty jo ohutlaastiakin.

IMG_7354

Pöydän sivut on käsitelty ohutlaastilla kahteen kertaan. Ensimmäinen kerros oli tosi ohut, aika litkulla laastilla tehty, jolla sain tartuntapintaan luotua sileään levy- ja puupintaan. Toinen kerros sitten olikin jo helpompi levittää jytkymmällä puuromaisella laastilla. Aikaisempi pinta on syytä kastella ennen uuden laastikerroksen levittämistä, koska tuo vanha pinta imaiseen muuten hetkessä kaiken kosteuden uudesta levitettävästä laastista. Varsinkin paksumpien kerrosten kanssa tässä oli ongelmia, mutta kun tätä projektia tehdään nyt ihan kokeilu mielessä niin meikkä on ihan roisisti roiskutellut lisää vettä laastin päälle jos se on näyttänyt turhaan jämähtävän. Mutta hurjan kiva materiaali tuo ohutlaasti on työstää (Seuraavat projektit on jo suunnitteilla!)

IMG_7353

Nyt kun tuota pintaa on 1-2 senttiä niin seuraavaksi olisi vuorossa koko pöydän hionta. Ja mahdollisesti vielä yksi laastikerroskin vielä tarvitaan. Hionnan jälkeen se sitten selviää. Mutta hurjan kiva ja yllättävän helppokin projekti tämä on ollut. Onneksi sitä on tarpeeksi hullu kokeillaakseen ”huvin vuoksi” kaikkea niin voi yllättyä positiivisesti. Ja onneksi on vielä varastossa sen verran tilaa, että siellä mahtuu tällaisia puuhaamaan. Laastia ja sementtipölyä on riittämisiin.

Pinnasta taitaa irrota tuota sementtipölyä sen verran, että ajattelin vielä lakata tuon pinnan kunhan saan sen muuten viimeisteltyä. Eli vielä pari iltaa ja joku viikonloppu tämän kanssa vielä tuhraantuu ennenkuin tämän komistuksen uskaltaa sisään kantaa lopulliseen käyttöönsä uutena sohväpöytänä.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita