DIY: Betoninen sohvapöytä

6bc8449a86cc7f2dc2459e817a0535f2

Tämän kuvan betoninen sohvapöytä herätti mielenkiintoni jo pari vuotta takaperin, mutta tuollaisen shoppaileminen Hollannista asti, ei ehkä ollut se juttu. Vaan se, että tekisin itse tuollaisen pöydän, tai no, samantyylisen.

Projekti on pyörinyt sittemmin mielessä usein ja olen miettinyt erilaisia toteutustapoja pimeinä yön tunteina tai kassajonossa, ontosta betonivalusta puurunkoiseen pohjaan ja vähän kaikkea kummallista siltä väliltä. No muuton myötä meillä jäi sitten yksi matala jo valmiiksi pyörät omaava pöytälevy ylimääräiseksi nurkkiin pyörimään ja toinen samankokoinenkin pöytälevy oli jo olemassa, turhana sekin. Mokomat olivat jo kaatsille lähtö uhan alla, kun totesin, että siinäpä hyvä ja halpa tapa testata kuinka tee-se-itse ideani käytännössä voisi toimia, kun runkotavara oli jo olemassa.

IMG_6821 IMG_6825

Runkoon ”suunnittelin” vielä kakkosnelosesta ”paksunnoksen”, jotta saisin tuota alkuperäisen inspiraatiopöydän jykevyyttä rakenteeseen. Olen sementtilaastilla tehnyt pieniä valutöitä jo aiemmin ja ajattelin sitä kokeilla nyt betonin ”sivelyyn”. Valamisen sijaan kun päädyin testaamaan betonipinnan liippaamista pöytärungon päälle.

IMG_6838 IMG_6835

Päällimmäiseksi joutunut pöytälevy oli jo ollut koekaniinina kalkkimaalaus testissämme ja tuosta ehkä näkee, kuinka se vaaleanharmaa maali taittoi siniseen. Eli kyseessä on todellinen kierrätys DIY multitasking projekti.

Rungon kasailun jälkeen levittelin kannen päälle sementtilaastia noin vajaan sentin kerroksen. Huomatakseni, että sen raekoko oli turhan jytkyä hakemaani lopputulokseen. Niinpä sitten seuraavalla rautakauppa reissulla matkaan jäi ohutlaastia säkki, joka on tarkoitettu betonipintojen paikkauksiin ja korjauksiin. Näistä pinnoituspuuhista lisää kuvia seuraavalla kerralla!

lakka-ohutlaasti-s-06-210x300 lakka-sementtilaasti-s30-210x300

Sementtilaasti S 30 sopii betonirakenteiden kuten esimerkiksi lattioiden, anturoiden, perustuksien ja portaiden valuihin sekä betonirakenteiden korjauksiin ja rappauksiin.

Valuvikojen korjauksissa ja paikkauksissa, betoniseinien, -kattojen ja lattioiden korjauksessa ja pintapaikkauksessa onnistut Ohutlaasti S 06:lla. Sitä emme suosittele kuitenkaan lattioiden tasoitukseen.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita