DIY: Eläintaulut

Tämä on ollut ehkä yksi kaikkein kivoimpia, vaikuttavimpia ja koukuttavimpia DIY juttuja, mitä olen vielä tehnyt. Ideana on siis siirtää paperille printattu kuva maalattuun pintaan. Alla on mun ihan eka pahvinpalalle tehty kokeilu, jossa halusin testata, että tekniikka oikeasti toimii. Ja toimihan se! Idean bongasin yllättäen Pinterestistä 3-4 vuotta sitten.

384481_10150506206330774_951663668_n 377536_10150506206405774_22907600_n

Kuva voi olla ihan mikä tahansa, minkä värinen tahansa ja minkä kokoiselle tahansa paperille printattu. Ja kuvan voi siirtää varmaankin ihan mille pinnalle tahansa, kunhan se on maalattavissa.

Leikkasin eläinkuvat reilulla marginaalilla irti paperista, koska ajatus on lopulta poistaa paperi niin, että pelkkä väriaine jää maaliin kiinni, niin ei sitä rapsuteltavaa ollut niin paljoa, kun osan leikkasi ennen kiinnitystä pois.

Maalaa taulupohja tai ihan mikä tahansa tasainen pinta varmaankin ihan millä tahansa maalilla, itse käytin valkoista akryylimaalia valmiille taulupohjille (from Clasu). Kun maali on vielä märkä niin painele printattu kuva väripuoli alaspäin maaliin kiinni. Anna paperin ja maalin kuivua esim. yön yli.

Ja sitten seuraa se hauska vaihe: kostuta sormi, tai vaikka sienen palanen veteen, kastele hieman paperia ja hinkkaa varovasti esim. sillä sormella paperia niin, että se alkaa kulumaan/rullautumaan pinnasta irti. Ylimmästä kuvasta näkee, miltä se irtoava paperi näyttää. Seuraavassa kuvassa suurin osa paperista on jo irroteltu. Jos on liian raju niin värikin voi jo irrota kuvasta, joten vaikka tekisi samasta kuvasta monta versiota niin lopputulos on aina erilainen, koska paperi irtoaa erilailla maalatusta pohjasta.

Alla kuva valmiista eläintauluista, jotka koristavat nyt meidän WCn seinää. Paikoitellen rikkonainen kuva tuo valkoisen taustan kanssa ihanan utuisen lumimaiseman eläinten ympärille. Tekniikka ja kuva-aihe oli ihan nappiyhdistelmä. Suosittelen kaikille ja lastenkin kanssa näitä olisi varmaan kiva tehdä!

elaintaulut_2

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita