DIY: Kirjahylly

Mikko on monen monta kertaa toivonut meille kirjahyllyä, mutta kun sille aiottuun paikkaan olisi joskus tulossa kamiinakevytpikkutakka, niin eihän siinä sitten ole tuntunut olevan mitään järkeä just sille paikalle jotain kallista kalustetta hankkia. Ja olen sitten nihkeillyt koko ajatusta vastaan.

hylly-loft  boconceptocca

Bo Conceptin Occa hylly (kuvassa oikealla) oli ollut just se hylly mistä me molemmat tykättiin ja ollaan sitä sitten mietitty pariin muuhunkin paikkaan, mutta sen suolainen hinta ei ole yhtään innostanut. Pieni n. 1x1m palanen maksaa yli 500€. Mutta kävipä tässä yksi päivä niin, että sohvalla istuskellessani katseeni osui olohuoneen tyhjään nurkkaan (Se on vihdoin siivottu jostain mystisestä sälästä!) ja heureka! Sinnehän se kirjahylly sopisi loistavasti. Eikä se haittaisi, että toinen nojatuoleista ja lattiavalaisin olisivat siinä osittain hyllyjen edessä!

Screen Shot 2016-04-03 at 18.31.35

No siinähän kävi yllättäen taas sitten niin, että piirustella päräytin tällaisen mallin siltä samalta istumalta ja ajatus taas olisi tehdä tuo komeus kokonaan ihan itse! Taustalle tulisi 1220 leveä ja 2440 korkea vanerilevy, joka kooltaankin on suoraan passeli tuohon nurkkaan. Hyllylevyt tulisivat sitten 20 senttiä syvästä mäntylevystä ja reunoiltaan hyllyt jäisivät auki, kuten esikuvansakin. Koko komeus lopulta maalattaisiin tai maalautettaisiin valkoiseksi. Tadaa!

Alustavien laskelmien mukaan komeudelle tulisi hintaa 150€ korvilla ja jos sitä vertaa vastaavaan Bo Conceptin hyllykokonaisuuteen, jolle tulisi hintaa about 2000€, niin alkaa tässäkin DIY ideassa olla aikalailla järkeä. Tee itse ja säästä 😉

Screen Shot 2016-04-03 at 18.31.44

Screen Shot 2016-04-03 at 18.31.49

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Anna

    Joko olette saaneet kirjahyllyn kasaan? Olisi mielenkiintoista nähdä lopputulos ja muutama kommentti kuinka työ onnistui / mitä pitäisi parantaa?

    Itselläni on myös haave Bo Conceptin vastaavasta hyllystä, mutta sen hinta on järjetön. Suunnillleen 2m*2m hylly maksaa ~2200€! Aivan posketon summa, lisäksi sen kiinnittäminen on oma ongelmansa.

    Siis, näkisin mielelläni millainen lopputulos oli :)

    • Ei vielä, on tullut puuhailtua tuolla pihalla kaikki vapaa-ajat, mutta sepä olisi kesälle loistava sadepäivien puuha! Kunhan saadaan kirjahylly työn alle juttua on varmasti luvassa!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita