DIY: Nojatuoli

Tässä yksi hieman vanhempi tuunausprojektini, jota vielä viime kesänä jatkotuunattiin. Olin jo kauan etsinyt tuollaista 50-60 -luvuilta peräisin olevaa tuolia/nojatuolia ja tähän kaunottareen törmättiin Haka-kirppiksellä Hyvinkäällä jokunen vuosi takaperin. Hintaa kirkkaansinisellä tuolilla oli huikeat 20€, joten mukaanhan se oli napattava! Tuolissa oli 2 sinistä pehmustetyynyä, istuimena ja selkänojana, mutta ne heitettiin likakertymineen niin nopeasti roskiin, ettei niistä ehditty ottamaan edes valokuvaa

IMG_0243

Istuinosan pohjalla oli kuvan kulahtanut kangas ja alla vielä pari ”satulavyö” hihnaa. Tuolia oli paikkailtu aiemminkin sen verran antaumuksella, että istuinosan reunukset olivat tupaten täynnä nauloja. Puu oli sen verran rikki, että revin kaikki naulat pois ja paikkailin minkä pystyin koloja ja lohkeamia, mutta koska puu oli jo niin haperoa päätin laittaa vanerilevyn istuintyynyn alle, koska alkuperäisen kaltainen pohja ei olisi vaan onnistunut.

IMG_0262

Tuoli oli alunperin tarkoitus maalata valkoiseksi tai mustaksi. Väriä en ehtinyt edes päättämään ennenkuin sain tuolin yhdessä apuvoimien kanssa hiottua. Ihastuin hiottuun puunpintaan sen verran, että jätin puun sellaiseksi ilman mitään käsittelyjä. Alla räpsy ”valmiista” puunvärisestä tuolista. Uudet pehmustetyynyt tein poikien pinnasänkyjen vanhoista vaahtomuovipatjoista ja verhoilin tyynyt Ikean kankaalla. Alunperin olin kaavaillut verhoilukankaaksi Marimekon/Sanna Annukan ”Kanteleen kutsu” -kangasta, mutta kun sitä ei verhoilukankaana heti ensimmäisestä Marimekon myymälästä saanut, tämä ”heti ja nyt” tekijä ampaisi Ikeaan. Jotain kangasta kun oli saatava samantien kerran kun inspis oli sopivasti päällä!

IMG_0196  sannu-annukka-fabric

Pitkä odotus palkittiin, kun viime kesänä onnistuin vihdoin löytämään tuolille kaverin, The kaapin, josta olenkin jo kirjoitellut. Kaapissa toistuu hienosti tuolin käsinojien pyöreät muodot, joten tämä kaksikko on loistava pari. Ja koska kaapista tuli musta maalattiin tuolikin sitten samalla kertaa samalla mattamustalla maalilla. Ja pakko sanoa, että nyt se on vaan niin hieno. Niin tuon kuvissa näkyvän pikkurahinkin verhoilin tuolille kaveriksi, vaikka onkin ihan eri aikakaudelta, mutta se tekee tuolista ihanan löhöilypaikan. Ehkäpä vielä joku päivä tuoli saa Kanteleen kutsunkin päällensä? (Kuvissa näkyy myös tekemäni vaaterekki, HAY Loop DIY , siitä kerron joskus toisella kertaa enemmän!)

IMG_0323

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita