Joulurauhan julistamista meidän perheessä seurataan juustojen ja vanhan Portviinin kera. Niillä herkuilla on hyvä aloittaa joulun vietto. Riisipuuro aamupalaa meillä ei nautita ellei ole vieraita, talon väki kun ei siitä niin piittaa, ainakaan siinä määrin että aamutuimaan tunnin sitä jaksaisi sekoitella.
Tänä vuonna juustojen kera nautitaan viikuna- ja kirsikkahilloa. Portviini on vaihtunut perinteisen Kopken sijaan Dow´siksi tänä jouluna. Vaihtelu kenties virkistää?
Alkupaloiksi nautitaankin ensimmäistä kertaa blinejä. Lisäkkeinä graavilohta, smetanaa, sipulia, katkarapu- ja sienisalaattia. Jännityksellä odotan miten itse tehdyt blinit onnistuvat!
Glögitarjoilu onkin tänä jouluna poikkeuksellisesti paljussa! Kyytipojaksi perinteikkäästi torttua ja piparia.
Jouluaaton iltaan taas kuuluu omien perinteiden mukaan munatoti, ihan itse tehtynä ja ehdottomasti tummalla rommilla terästettynä. Lisää herkullisuutta tuo vielä pinnalle lusikoitu vaniljavaahto ja jos oikein siltä tuntuu niin muskotin sijaan pinnalle ripottelen piparimuruja.