Jouluherkkuja

566da69435b8e2d8b57770ad794438d1 8c9fdf4f622ebdf1df8c864bb19b45f4

Joulurauhan julistamista meidän perheessä seurataan juustojen ja vanhan Portviinin kera. Niillä herkuilla on hyvä aloittaa joulun vietto. Riisipuuro aamupalaa meillä ei nautita ellei ole vieraita, talon väki kun ei siitä niin piittaa, ainakaan siinä määrin että aamutuimaan tunnin sitä jaksaisi sekoitella.

edbc264731aaaff00a10f27f723d39c6f25f35b9b0e1f4af7ed288e2d52eff22  7b3427c439ad688ab4a6849fab7ca614

Tänä vuonna juustojen kera nautitaan viikuna- ja kirsikkahilloa. Portviini on vaihtunut perinteisen Kopken sijaan Dow´siksi tänä jouluna. Vaihtelu kenties virkistää?

1305918038453

Alkupaloiksi nautitaankin  ensimmäistä kertaa blinejä. Lisäkkeinä graavilohta, smetanaa, sipulia, katkarapu- ja sienisalaattia. Jännityksellä odotan miten itse tehdyt blinit onnistuvat!

4365f02fc32abd689b7f995a5fd3e942

Glögitarjoilu onkin tänä jouluna poikkeuksellisesti paljussa! Kyytipojaksi perinteikkäästi torttua ja piparia.

d9c7fc713599ccee369a0aaba0308383

Jouluaaton iltaan taas kuuluu omien perinteiden mukaan munatoti, ihan itse tehtynä ja ehdottomasti tummalla rommilla terästettynä. Lisää herkullisuutta tuo vielä pinnalle lusikoitu vaniljavaahto ja jos oikein siltä tuntuu niin muskotin sijaan pinnalle ripottelen piparimuruja.

b59ec5146e99bffc5b31cbcc1d299832

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita