Julkisivuvärit: Koemaalaus

Tässä oli taannoin aika jolloin ei ollut oikein mitään tekemistä tuolla tontilla? Niin tuo siippahan oli joku päivä saanut päähänsä käydä ostamassa julkisivuväriin sävytettyä maalia. Tässä nyt tuo meidän rakennusluvassakin ilmoitettu julkisivuväri Tikkurilan 547X maalattuna laudan pätkään. (Väri valittiin suoraan rakennustapaohjeesta, se oli sellainen perinteinen ”.. ei niin ruma kuin muut” -valinta). Yllättävän vaalea se oli siitä harmaanlatesta mille väripläntti tietokoneen ruudulla näytti (Alla kuva). Mutta mukavan neutraali tuo väri on ja istuu hyvin tuon tummanharmaan kaveriksi.

IMG_3499

Naapurin autotallin ovea vasten piti päästä näytepalan kanssa tyyppailemaan, koska meille tulee sama väri, sama ovi. Sai näin realistisempaa kuvaa värimaailmasta :)

IMG_3497

Mutta kävikin sitten niin, että meitin naapuri alkoi jo omaa taloaan maalailemaan ja heille oli tulossa selkeästi kylmempi harmaan sävy, johon Mikko sitten ihastui. Minusta se näytti jossain valossa jopa valkoiselta ja kun tumma talo oli aina ollut mielessä, niin hieman tuo värin vaihtaminen mietitytti. Mutta kun tuokin alkuperäinen väri petti plänit olemalla noinkin vaalea, niin lopulta suostuin värin vaihtoon kylmemmän sävyn suuntaan. Uusi vaaleanharmaa sai tuon meidän alkuperäisen värin vielä näyttämään melkein jopa vaaleanpunaiselta, mikä oli ihan nounou.

Tässä ”vanha” väri ja uusi väri. Näistä kuvista huomaa eron värinäytteen ja maalin tummuusasteissa tosi hyvin. Alla olevan Tikkurilan 547X on sama väri kuin noissa ylläolevissa valokuvissa. Ei kyllä uskoisi!! Joten melkeinpä suosittelen koemaalausta muillekin raksaajille, koska värinäytteet ja todellisuus eroavat näinkin suuresti. Eipä uskoisi, että tuokin uusi 571X näyttää jopa valkoiselta seinällä!!

Unknown  Unknown-1

Kunnan kanssa värin muutos sujui ihan ilmoitusluontoisesti sähköpostitse, tosin meillähän oli etuna se, että naapurilla oli jo tämä väri tiedossa rakennuslupavaiheessa, joten meille värin muutos oli ihan läpihuutojuttu! Eikun maalaamaan!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Kati

    Moikka!
    Minua jäi kiinnostamaan, että onko teillä koko talo maalattu tuolla 571X vai onko jotakin tehosteväriä ikkunakarmeissa? Terassin rimat näyttävät tummilta. Saako udella värikoodeja? Onko jo terassin kyllästeväri selvillä? Kiva blogi! :)

    • Hei Kati! Koko talo on maalattu tuolla 571Xllä. Ikkunankarmit ja kaiteet on maalattu tummanharmaalla RR23lla. Samalla tummanharmaalla tullaan vielä maalaamaan räystään aluset ja alakatot niin talossa kuin autotallin katoksessa. Vielä riittää siis tällekin kesälle maalauspuuhia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita