Kätevääkin kätevämpi jätelava

Me tsörataan stärästi 24/7

luvataan vaihtolava.com sivuilla. Tuhottoman monen ”Peräkärry täpötäyteen” -kaatsikeikan sijaan päätettiin lopulta hoitaa rakennusjätteen ja muun mm. muuttoroinan loppusijoitus jätelavalla, eli ulkoistamalla koko touhu. Jonkin sortin hintavertailun jne. jälkeen päädyin sitten tilaamaan meille pihaan jätelavan vaihtolava.comilta.

Siihen se oranssi lava putkahti pihaan heti sovittuna toimituspäivän aamuna, mutta the Lava taisi olla just se kaikkein pienin (lavakoot 8-11m3) ja senhän näki jo heti ettei kaikki jo pihalla oleva roina siihen millään mahtuisi. Lisäksi me ajoitettiin jätelavan vuokraus niin, että saataisiin kaikki Ikean pakettien pahvit ja styroxit samalla kertaa jätelavalla pois tontilta.

Siinä sitten muuttoruljanssin ohessa täytettiin jätelavaakin kaikenmaailman roskalla. Valoa peittäneet suojamuovitkin olivat yli sata neliöisiä ja niitä olikin pakko leikata välillä pienemmiksi paloiksi, että niitä jaksoi edes kantaa. Lattioiden suojavanerit mitkä lie 2,5x4m kokoiset levytkin oli aika jännä punkea sinne korkealle lavalle. No mitäs sitä muuton runtelemalla kropalla olisi muuta halunnut tehdäkkään kuin täyttää jätelavaa pari päivää.

Tilasimme jätelavalle välityhjennyksen, koska eihän siihen kaikki roina uponnut, ja onneksi seuraava lava olikin sitten jo tuo kaikkein isoin, mikä silti saatiin ihan täpötäyteen ängettyä kaikkea, ja täpötäyteen ihan kirjaimellisesti, sillä Mikko välillä pomppi lavalla jätteiden päällä, että ne tiivistyisivät :)

Itse jätelavan vuokra maksoi alle satasen ja välityhjennyskin jotain sellaista, mutta suurin kustannus oli sitten jätemaksut, jotka olisivat olleet ihan samat vaikka itse olisimme peräkärryn kanssa ne kymmenkunta kaatsireissua tehneet. Olisikohan joka kerta pitänyt se punnitusmaksukin aina maksaa? Eli sanoisinpa, että tuo lavan vuokra kyllä maksoi itsensä takaisin pelkästään säästetyssä ajassa ja vaivassa! Suosittelen!

vaihtolava8

Jätemaksuja:

  • Rakennusjäte 158 €/tonni (195,92 €)
  • Puujäte 40 €/tonni (49,60 €)
  • Haravointijäte 60 €/tonni (74,40 €)
  • Talkoojäte (jätettä pihojen ja varastojen siivoamisesta) 158 €/tonni (195,92 €)
  • SER-jätteet (tv, atk, elektroniikka, renkaat, öljyt, maalit,) 45 €/kpl (55,8 €)
  • Painekyllästetty puu 400 €/tonni (496 €)
  • Punnitusmaksu 48 € (59,52 €)
Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita