Käyttöönottotarkastus ja sen sellaista

Valon käyttöönottotarkastus oli eilen aamulla. Pari pientä pihan siistimishuomautusta tuli: pihalla olevasta lautakasasta ja parista pellin palasta autotallin viereltä, ne pitää siivota pois ettei joku loukkaannu. Mutta eipä sen kummempia, joten nyt voidaan ihan virallisesti luvan kanssa asua täällä :)

Piti vastaavalta myös kysellä pihamme kallion halkeamasta. Kalliossa on ollut murtumasauma keväästä asti, joka on nyt naapurien louhintojen aikana alkanut elämään. Murtumasauma on kasvanut jo paikoitellen 2-3 senttiseksi siitä alkuperäisestä noin millistä ja nyt sauma on auennut selkeästi koko pituudeltaan, kun aiemmin se oli katkonainen. Nyt on sellainen 2-3 metrinen lohkare selkeästi ”irtoamassa” kalliosta. Lohkare on kyllä niin iso, ettei se tuosta mihinkään kauemmaksi lähde kävelemään, mutta kun tuota terassia rakennetaan siihen kiinni, niin pitänee jättää suurempi liikkumavara jos kivi vielä talven aikana tuosta liikkuu.

Nyt kun tarkastus on tehty niin ihan ensimmäiseksi meiltä lähti katetun terassin päädyltä kaide (turvallisuus syistä ollut paikoillaan tähän asti), josta nyt pääsee tuolle uudelle terassille. Ja seuraavaksi vaihtuu keittiön hana, meidän oma hana kun pyörii sen 360, kun pitäisi olla rajoitettu 110 asteeseen, niin kuin tuossa meidän Kannustaloilta tulleessa hanassa on, se kai sitten vaihdetaan joskus lopputarkastukseen takaisin, kun sen aika koittaa. Hassuintahan tässä on, että uusi hana on EU direktiivien mukainen, mutta Suomessa ei menisi tarkastuksesta siltikään läpi juuri tuon pyörimisen takia, d´oh!

Eilen tuli vihdoin myös uusi sohva, mikä on jättimäinen ja jonka väriä jännitin ihan hirveästi, mutta onneksi se on ihan kelvollinen vieläkin. Vepsäläisen kuormassa tuli myös uusi olohuoneen matto (minkä mukaan tuo sohvan verhoilun väri valittiin), mihin jo yön aikana Ines oli oksentanut karvapalleron, niin, tietenkin uudelle matolle. Onneksi matto ei ole valkoinen kuten aina tähän asti vaan vaaleanharmaa, joten sotkun siivoaminen oli ihan lastenleikkiä.

5 viikkoa on mennyt siitä kun Valo tuli tontille ja n. kuukausi siitä kun saimme talon haltuumme. Hurjan nopeasti kuukausi kulunut ja onhan tässä raksapuolella tapahtunut hurjasti edistymistä kuukaudessa! Talokin on pian ensimmäisen kerran maalattu, länsiterassi alias paljulandia on jo puoliksi valmis, autotalli on pian valmis lattiavaluihin jne. Mitä tässä ehtii tapahtumaankaan seuraavan kuukauden aikana!?

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita