Keittiön piirustuksia

Innostuin aamutuimaan hieman piirtelemään tarkemmin keittiökaapistoja ja miettimään samalla tarkemmin kaapistojen mitoituksia. Yksi haaste on (korkean keittiöseinän puolelta) hyödyntää 280cm huonekorkeus maksimaalisesti. Tällä plänillä tilaa kaappien ja katon väliin jää 4cm. Sinne saisi vaikka ledinauhan mahtumaan, pikkaisen epäsuoraa valaistusta ”hukkatilasta”, jes.

Keittiö pohjoinen, korkeat kaapit: Integroidut jääkaappi ja pakastin. Uuni & mikro yhdistelmäuuni, eli uuni mikroaaltotoiminnoilla. Meillä on mikro kovasti käytössä ja uuni taas harvakseltaan, joten tuntui fiksummalta hankkia molemmat samassa laitteessa. Ja kaappitilan säästökin on vaan bonusta.

Screen Shot 2015-01-17 at 12.57.53

Keittiö länsi, seinän vierusta: liesi ja liesituuletin ja liuta laatikostoja, kaikki kokkailuun liittyvä olisi ihana mahduttaa näihin laatikoihin. Seinälle liesituulettimen viereen kaavaillaan jotain seinävalaisinta.

Screen Shot 2015-01-17 at 12.58.10

Keittiö länsi, niemeke olohuoneen puoli: laatikostot ja syvennys baarijakkaroille. Päädyin siis kompromissiin, miksi valita vain baaritaso/syvennys tai laatikostot, kun voi saada molemmat! Baarijakkaroille ja niillä istuskeluun jää hyvin tilaa ja parasta on, että nyt ne mahtuvat kokonaisuudessaan tason alle tarvittaessa! Laatikostoihin taas ajattelin mahduttaa astioita ja ehkä aterimet, tarjoiluastiat ja kaikki muut kattaustarvikkeet, serviettejä myöten. Ruokapöytä kun tulee ihan viereen.

Screen Shot 2015-01-17 at 12.58.22

Keittiö itä, niemeke keittiön puoli: integroitu astianpesukone, jätevaunu, allas + hana ja leveät laatikostot.Screen Shot 2015-01-17 at 12.58.52

Keittiö etelä, niemeke ja seinän vierusta pohjoisesta katsottuna. Niemeke on 120cm syvä ja keittiötasojen väliin jää 125cm tilaa, joten siinä mahtuu ihan hyvin parikin häärimään, tällä hetkellä meillä taitaa olla vastaava tila metrin luokkaa. Ja mikä parasta isot ikkunat ja näkymät ulos ovat jokapuolella! Tuohon ikkunarivistön eteen tulee sitten ruokapöytä, sitä en vielä tähän piirtänyt. Ehtiihän tuon myöhemminkin!

Screen Shot 2015-01-17 at 12.59.06

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Virve K.

    Ihania suunnitelmia! Mutta kysyn ihan epäolennaista: mikä fontti sulla on noissa kuvissa? Se on hieno, haluan sen. :)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita