Keittiön pohja

Tässä Valon ihan originaali keittiön pohja. Koko päätyseinä on kaappien peitossa. Vesipiste ja astianpesukone ovat seinän puolella. Tason päälle tulee vielä koko leveydeltä yläkaappeja ja kylmäkoneet ovat kaapistorivissä viimeisenä vierekkäin. Liesitaso ja uuni ovat niemekkeessä ja tarkoittaneekohan tuo katkoviiva vielä jotain?

Screen Shot 2014-12-31 at 14.33.20

Talohan kääntyi meillä vielä tontilla peilikuvaksi jossain vaiheessa, mutta olimme jo ehtineet tehdä muutoksia niin, että  kaapistorivi oli rikottu ikkunalla, joka nyt aukeaa terassin kautta kallioiseen metsään. Kuvasta poiketen emme halua seinälle yläkaappeja ja kaikki korkeat komerot on nyt siirretty yhdelle seinälle, josta on tarkoitus tehdä mahdollisimman korkea, jotta voimme hyödyntää koko 2,8m huonekorkeuden.

Screen Shot 2014-12-31 at 14.34.28

Tässä on nyt viimeisin kuva keittiöstä (tammikuussa 2015), jonka mukaan kaupatkin tehtiin. Eli niemeke kasvatettiin 120 cm leveäksi. Yläkaapit on poistettu takaseinältä ja komeroseinän kaapitkin ovat löytäneet paikkansa. Pientä viilausta ehkä pitää vielä tehdä. Jääkaappi ja pakastin voisivat ehkä vaihtaa vielä paikkaa? Kylmäkoneiden ja uunin/ mikron väliin jää tila 40cm leveälle apteekkarinkaapille, johon mahtuu varmasti suurin osa kuivatuotteista.

Screen Shot 2015-01-02 at 13.13.35

Niemekkeessä tullaan säilyttämään varmaankin kaikki kokkailuun liittyvät vehkeet, josko komeroihin sitten laittaisi astiat? Yhteen komeroista olen miettinyt ylimääräistä pistorasiaa ja vaikka vielä ulos vedettävää hyllyä, jolloin siellä voisi joitain harvemmin tarvittavia kodinpienkoneita säilyttää ja käyttää esim. leivänpaahdinta. Kaffemasiinat pitää mahduttaa tasoille, jees, niitä on kaksi. Oi niitä aikoja, kun pelkkä pressopannu riitti!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Hyvältä näyttää! Samanmoisia ajatuksia on tässäkin asiassa. Tosin pohdin vielä, että onko itsellä saareke ehdoton, vai voisiko se olla niemeke niinkuin teillä. Tilan puute kai ajaa useimmiten tuon niemekkeen suuntaan. Saas nähdä mitä arkkitehti meille piirtää keittiöksi :) Kirjoittelin muuten just blogiin myös keittiöhaaveista. Meillä ne on vielä haaveita, teillä selkeitä suunnitelmia :)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita