Kesäköökki versio 7

Näyttää kovasti siltä, että tulevana kesänä meillä ihan oikeasti rakennetaan ja vieläpä ihan itse, alusta alkaen, elipä kyseessähän on se kesäköökki! Pihalla meinaan kököttää eilen hankitut ikkunat (tori.fistä löytyi ja vielä halavalla!) Ne löytyivät vieläpä ihan viime tingassa, koska kohta pitää tuo rakennuslupa hakemus jättää, jos mielii kesällä vielä rakennella. Kovasti oon kaikenlaisia kuvia köökistä piirtänyt tässä kevään aikana ja meni taas pihasuunnitelmatkin tuon tontin kulman osalta uusiksi.

Köökistä on menossa ehkä versio 7, mutta pihasuunnitelma elää jo kaksinumeroisessa luvussa, joten niitä ei jaksa enää edes laskea. Ja ne versiot on niitä, jotka olen ihan koneelle piirtänyt enkä vain päissäni :) pyöritellyt.

Tässä ensin julkisivu kuvaa pihalta päin. Ikkunoita on 2kpl vierekkäin: 1350 leveät ja 2600 korkeat. Edellisessä suunnitelmassa tälle seinälle olisi tullut 3 osainen lasinen liukuovi. Mutta nyt säästettiin 600€ tällä valinnalla! Kuvassa mukana mun muista piirustuksista tuttu mittamimmi 175 sentteineen, jotta pystyn kuvittelemaan mittasuhteet itseni mukaan :) Eli aika hulppean kokoiset ikkunat ilta aurinkoon luvassa.

Screen Shot 2016-03-22 at 18.15.47

Pömpelille tulee kokoa vajaa 12 neliötä. Kokoon olen päätynyt mm. tontin antamien mahdollisuuksien mukaan. Viheralueelle ei voi rakentaa ja etäisyys niin autotallista kuin naapurin rajasta pitää olla vähintään 4 metriä. Ja näppäränä tyttönä laskin ensin katon koon ehjillä kattopelleillä, josta vähensin räystäslautojen mitat ja summasummarum= pömpelin ulkomitat. Lisäksi sisälle pitäisi mahduttaa ruokapöytä. Siinä speksit, mikset jo rakenna? (Huom. kuvissa on suht oikeat väritkin, eli talon värityksen mukaan mennään, vaikka mietinkin ensin kokonaan tummanharmaata pömpeliä, no mieli ehtinee vielä muuttumaan?)

Screen Shot 2016-03-22 at 18.16.20 Screen Shot 2016-03-22 at 18.16.08

Tässä köökki vielä sivuilta. Autotallin ja köökin välille tulee terassi ja pömpelistä aukeaa siihen liukuovi. Sen ajattelin rakentaa ihan itse, siis liukuovenkin, niin muun lisäksi! Liukuovea varten on nyt varattuna 3 kappaletta 1350 leveitä ja 525 korkeita ikkunoita. Oviaukko jää siis mukavan kookkaaksi terassille päin, kun ovi avataan. Naapurin suuntaan etelän puoleiselle seinustalle tulee sitten reilu pari metriä leveä ikkuna, jonka alle sisäpuolelle tulee sitten köökin työskentelytasot jne. Kadun puolelle takaseinä onkin sitten ihan pelkkää seinää.

Screen Shot 2016-03-22 at 18.17.25

Tässä vielä kuva siitä miten pömpeli sijoittuu autotallin päätyyn sen 4 metrin päähän. Keittiöpuutarhakin löysi uuden valoisamman ja suojaisamman paikan. Toivottavasti alkaisivat jo terassit sun muut pihan palaset pikkuhiljaa pysymään paikoillaan, toiveikas olen, koska olen jo kaksi päivää ollut tähän versioon tyytyväinen!!

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita