Kevätmessuilla 2015

Käytiin tänään 3/4 perhe kokoonpanolla Messukeskuksessa Kevätmessuilla. Pienen kävelykierroksen kautta suuntasimme ensimmäisenä Drop-altaan osastolle, kun pitihän se Drop nyt livenäkin käydä katsastamassa. Ja kyllä se vaan on hieno! Mikon mielestä jopa hienompi livenä kuin kuvissa. Kiva oli myös nähdä miltä allas näytti terassiin upotettuna. Terassin pinnalle jää kauniisti vain altaan reuna. Ihanan pelkistettyä. Mikko ja Tomas kävivät altaassa istuskelemassakin. Allas oli kuulemma tilava ja istuma-asento oikein mukava. Minä taasen juttelin Dropin Anssi Kivirannan kanssa ja kyselin kaiken mahdollisen, mitä tässä matkan varrella on tullut mieleen.

IMG_1288 IMG_1290

Lähinnä paljun asentaminen kiinnosti, koska paljun ja länsiterassin rakentaminen on (mulla) 1. sijalla piiiitkällä todo listalla. Oli helpottavaa kuulla, ettei rungon perustukseksi tarvita muuta kuin routimaton alusta. Eli ei tarvitse mitään järeämpää pohjaa altaalle rakentaa.

Kamiinakin nähtiin nyt livenä ja saimme hyvän vinkin siitä kuinka kannattaa valita rosterinen etulevy kamiinaan, mustaksi maalatusta kuulemma väri rapisee pian pois ja pinta onkin sitten ruostumisvaarassa. Kamiinan voi sijoittaa altaan ympärille mihin vain, paras paikka on kuitenkin kuulemma ollut rappusten kohdalla jommalla kummalla sivulla. Tällöin läpiviennistä tuleva kuuma vesi ei häiritse istumapaikoilla olioita vaan virtaa altaaseen rappusten kohdalta. Kamiina pitäisi sijoittaa altaan pohjan tasolle ja maksimissaan puolen metrin päähän altaasta perustuen vapaaseen vedenkiertoon lämmittimessä.

Toinen vaihtoehto on käyttää sähköpumppua veden kierrättämiseen, jolloin kamiinan voi sijoittaa kauemmaksi altaasta ja myös eri tasoon. Tällaiseen järjestelmään voi myös lisätä suodatusjärjestelmän ja sähkölämmitysvastuksen, jotka helpottavat altaan käyttöä.
Paljun tyhjennys tapahtuu yleensä pohjapropusta tyhjentämällä, mutta se voidaan myös tyhjentää esim. uppopumpulla. Toinen vaihtoehto on tähän myös sähköpumppu, sama pumppu jota käytetään lämmitysvedenkiertoon. Pumpun veden virtaus voidaan venttiilillä muuttaa niin, että se pumppaa veden pois altaasta vaikka viemäriin. Pumpullisessa järjestelmässä pitää vain ottaa tarkemmin huomioon pakkasilmalla, että vesi ei jäädy järjestelmän sisään ja riko sitä. Jos altaaseen tehdään kustomoituja järjestelmiä, niin läpivientejä ei asenneta tehtaalla. Ne voidaan asentaa asennuksen yhteydessä halutuille paikoille. Kätevää. Nyt sitten pitää miettiä vielä tarkemmin, mitä lisävarusteita altaaseen haluamme, otetaanko pumppua, suodatinta jne. Mietittävää siis vielä on ennen lopullista tilausta..

Dropin lisäksi messujen parasta antia oli meille ajankohtaiset pihat: piharakennukset, -materiaalit ja esimerkkipihat. Ihania pihasaunoja tupineen, kasvihuoneita ja kesäkeittiöitä tuli ihailtua. Mukaan messuilta tarttui messuhintaan vielä seinään kiinnitettävä automaattinen 35m Gardena puutarhaletkukela, pari extra suutinta ja Pampa(s)ruohon taimia. Pyykinkuivausrumpuakin (kun oli messuhintaan myynnissä) jo katselin sillä silmällä, mutta Mikko sai mut sen osalta onneksi laskeutumaan maanpinnalle. Ehtiihän tuota!

pampas-grass-482466_1920 pampas-grass-466180_1920

Tämä ihana Pamparuoho kasvaa 2-2,5 metriä korkeaksi. Wow!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita