Kodinhoitohuoneen pohja

Tässä katsaus, pikakelaus, siitä kuinka kodinhoitohuone on matkan varrella muovautunut sellaiseksi kuin se nyt on. Tästä lähdettiin liikkeelle. Alla Valo 134 mallin alkuperäinen saunaosasto kodinhoitotiloineen. Ja se pytty siinä suihkun vieressä.

Screen Shot 2014-12-30 at 10.34.59

Vaihtoehtojahan ainakin alkumetreillä piirtelin vaikka kuinka, mutta aika pian päästiin tähän alla olevaan versioon, jossa pesuhuone on varattu vain peseytymiseen ja WC toiminnot on siirretty kodinhoitohuoneen puolelle. Samoin kodinhoitohuoneeseen siirrettiin tekninentila kätevästi liukuovien taakse, jonne jää tilaa myös likapyykkikoreille. Huoneeseen lisättiin myös uloskäynti tulevalle terassille ja paljulandiaan, ovi on vielä kokolasinen, joten se tuo ihanasti tilaan luonnonvaloa.

Screen Shot 2014-12-30 at 10.28.35

Tähän versioon saimme vielä vastineen Kannustaloilta, joka näyttää tältä. Uloskäynti olikin siirretty pohjoiseen ja ns. sisääntulokatosta oli jatkettu yltämään kodinhoitohuoneelle asti. Ja se pönttö, se oli siirretty takaisin suihkun viereen, mikä on mulle se suurin kauhistus.

Screen Shot 2014-12-30 at 10.33.09

Ajatellen ettei jostain syystä tuo aiemmin piirtämäni pohjaratkaisu olisikaan mahdollista toteuttaa, piirsin tähän kuvaan vastineen, missä tärkeintä oli muuttaa tuo pytyn paikka. Kodinhoitohuoneeseen on alkuperäisissä suunnitelmissa tulossa pyöreä rosteri allas, mutta koska haluamme huoneen vaikuttavan enemmän WC:mäiseltä, on alusta asti ollut suunnitelmissa muuttaa tuo allas upotettavaan valumarmorialtaaseen.

Screen Shot 2014-12-30 at 10.33.46

Asiaa eestaas puituamme Kannustalon kanssa selvisi, että se pytty voi hyvin olla kodinhoitohuoneen puolella, olivat vain tehtaalla ihmetelleet, kun se pytty jää siihen keittiön oven viereen. No ehkäpä silloin kun meillä on illallisvieraita kylässä jaksamme käyttää sitä ns. 1 wctä eteisessä. Ja summasummarum palasimme takaisin tähän:

Screen Shot 2014-12-30 at 10.28.35

Sauna on samankokoinen kuin alunperinkin 3,5m2, pesuhuone kasvoi vajaalla neliöllä lähes 6m2 ja kodinhoitohuoneen koko muuttui kuudesta neliöstä reiluun kahdeksaan + tekninen tila. Lisäksi nyt niin saunassa kuin pesuhuoneessa on ikkunat ulos.

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita