Laattavalinnat

Olipa aika hieno fiilis päästä Vantaan Topi-keittiöillä Helena Karihtalan kanssa suoraan kuplamuovista paljastamaan upouusia Kannustalojen laattamalleja. Rehellisesti sanoen olin hieman epäileväinen ja jopa pelokas sen suhteen löydämmekö mallistosta meidän makuumme sopivia laattoja. Mutta onneksi pakkauksista löytyi monta positiivista yllätystä ja lopullinen valintojen teko oli yllättävän helppoa!

Heti ensimmäiseksi iskimme silmämme suureen 30×60 todella kaunispintaiseen himmeään Pukkilan harmaaseen laattaan:

P459591-1

Neptune on kotimainen laattasarja. Laattojen pinnassa on kaunis, betonia muistuttava ”rouhea” kuviointi. Himmeälasitteisia laattoja on kolme eri väriä,
luonnonvaalea, ruskea ja harmaa.

En oikein vieläkään tiedä onko laatta tarkoitettu lattia- vai seinäkäyttöön, mutta meillä sitä tulee nyt kodinhoitohuoneen ja WCn lattialle ja pesuhuoneessa yhdelle seinälle. Helena vielä soitti Kannustalojen tehtaalle varmistaakseen, että voimme ottaa kodinhoitohuoneen lattiaan tämän suuren 30×60 kokoisen laatan. Sen verran piti muutoksia tehdä, että kalusteiden alla olevaan lattiakaivoon pitää laittaa unidrain kaatojen takia ja se kustantaa 440€. Vähän pöhlöltähän toi tuntuu sijoittaa hienoon lattiakaivoon, joka jää sitten kalusteiden alle piiloon. Mutta ihastuimme heti tuohon Neptune laattaan ja se on saatava. Siinä on todella kaunis luonnollinen pinta ja väri, mikä ei tuosta kuvasta välity kyllä ollenkaan. Kodinhoitohuoneeseen se on meistä ihan nappivalinta. Sama laatta tulee myös WCn lattiaan ja seinäpöntön kotelointiin.

ff8723fbbe8171e1f29af6bde0d3b123
Tämän kuvan laatoitus osuu tosi lähelle meidän valintoja. Lisäksi meille tulee juuri tuollaiset suihkut.

Samaa isoa laattaa olisi ollut ihana laittaa vielä pesuhuoneenkin lattialle, mutta päädyimme lopulta hyvin samanlaiseen mutta 10×10 kokoiseen Hieta laattaan. Saunan alle kun olisi pitänyt jokatapauksessa laittaa pientä laattaa, kun saunan lattiakaivon on oltava keskellä tilaa. Tuota isoa Neptune laattaa tulee silti siis pesuhuoneen suihkuseinälle. Muille seinille tulee mattavalkoinen 30×60 seinälaatta. Onneksi Helena oli mun kanssa mattavalkoisen laatan puolella, niin saatiin Mikko puhuttua ympäri kiiltävästä laatasta. Harmaan sävyt ja valkoinen näyttelevät pääroolia Valon pintamateriaalien ja kalusteiden värityksessä ja nämä valinnat menevät siinä samassa linjassa. Neutraaleissa sävyissä mennään, muttei ehkä enään niin valkoisena kuten tähän mennessä.

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita