Louhintaa, räjähteitä ja maanrakennustöitä

Piipahdettiin tuonnoin tontilla katsastamassa maita louhintayrittäjän ja vastaavanmestarimme kanssa ja katseltiin siinä tontin vierellä vähän asemapiirrosta ja huidottiin tontin suuntaan, mihin mikin rakennus suunnilleen tontille sijoittuu. Kovin ylimalkaista touhua mun mielestä. Eikä se kuulemma siitä katselemalla ”muutu”, mutta kaipa noi ammattilaiset näkee sinne lumen allekin röntgenkatseellaan. (Onhan se ADnkin homma enimmälteen sitä käsien heiluttelua, oops :) Ei paranekkaan yhtään enempää kommentoida) Kovasti louhintafirman puolelta toivottiin, että voitaisiin louhinta aloitella mahdollisimman pian. Pahin ruuhka kun tulee heti keväällä, mutta onneksi olimme kuulemma sopivan hyvissä ajoin liikkeessä.

Nyt on jo saatu ensimmäinen tarjous louhinnasta ja muista maatöistä. Hinta ei meitä eikä vastaavaamestariamme tyydyttänyt, se oli pikkaisen pompsahtanut oletetusta. No nyt tänään saatiinkin yllätyspuhelu mestarilta, että mitäs puuhaatte iltapäivällä. Oli jo tontille kutsunut maarakennusfirman edustajan katsomaan tonttia. No siitä saatiinkin sopiva syy tontilla vierailuun ja näiden muuttotouhujen hetkelliseen unohtamiseen.

Tällä kertaa ihan kierrettiin tontilla ja taas kerran tuli tyly tuomio meidän kallioseinämälle, se saa lähteä. Ei sitä vaan pysty pelastamaan. Pitää vielä räpsiä siitä kuvia muistoksi.. Taidan olla vähän outo, kun niin olen siihen kiveen tykästynyt. No seuraavaksi uhkalistalla on sen kallioseinämän takana oleva mänty, mikä on ehkä yksi upeimpia mäntyjä koko tontilla. Ehkä otan sen seuraavaksi suojelukohteekseni.

Mutta taasen sitten odotellaan seuraavaa tarjousta maatöistä, toinen louhintatarjouskin pitäisi vielä pyytää. Naapurin tontilla oli jo isäntä puusavotassa, ehkäpä mekin pääsemme pian samaan hommaan, kun saadaan tämä muuttohässäkkä rauhoittumaan.

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita