Lyhdyn metsästystä

Musta, selkeälinjainen ja ISO. Siinä lyhyesti ja ytimekkäästi speksit lyhdylle tai lyhdyille, joita haluaisin pihalle näin syksyn pimenevinä iltoina viljellä sinne sun tänne. Loppukesästä asti olen satunnaisesti tutkaillut puutarhaliikkeiden, rautakauppojen, sisustusliikkeiden jne. lyhtyvalikoimia, mutta justiinsa speksien mukaista lyhtyä ei ole vaan löytynyt. Mustia kyllä, mutta joko liian koristeellisia tai vain liian pieniä. Isoja kyllä olisi löytynyt, mutta joko valkoisena tai kromattuna. Kummallista!

herstal_lyhty_L

Meinasi jo usko loppua (ja pienen kompromissin jouduin tuon koon suhteen tekemäänkin), mutta löysin nyt niinkin eksoottisesta paikasta kuin Pukaron Paronilta justiinsa passelit Lyhtytalon lyhdyt. Hintakin oli oikein kukkarolle mukava 23€ tsippe. Olisin napannut kaikki myymälän 4 lyhtyä ilomielin mukaan, mutta toi siippa taas katseli siihen malliin silmiään jo melkein pyöritellen, että tyydyin nyt sitten VAIN kahteen kappaleeseen.

422273leino-design-musta-lyhty

Toinen asia, mikä on aiheuttanut lähinnä ihmetystä on lyhtyjen hinnat. Ihan uskomattomia hintaeroja. Uskoisitko, että yläpuolella kuvassa olevilla lyhdyillä on hintaeroa lähes 140 euroa!? Vasemman puoleiset 40cm lyhdyt ovat Motonetissa 9,98€ ja oikean puoleinen Leinodesignin lyhty kustantaa 149€ (Tosin se on kooltaan isompi, 60cm korkea) mutta silti!?

3846_product6482_product_fi_FI

Nämä ylläolevat lyhydyt löytyivät Puttipajan nettisivuilta. Hintakin ihan kohtuullinen (20-35€) ja tyyliltään nämä ovat ihan täydelliset, mutta koko jää pikkaisen liian vaatimattomaksi. Sisällä voisivat kyllä toimia. No kaksi lyhtyä on kuitenkin jo hankittu, alku sekin.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Hei Viivi! Löysin sattumalta tämän lyhtypostauksesi – kiitos kun nostit meidänkin tuotteemme siihen :) Mielelläni kertoisin Sinulle miksi meidän suunnittelemat ja valmistamat lyhdyt ovat paljon kalliimpia, kuin Motonetin vastaavat. Lyhtymme valmistetaan käsityönä täällä Suomessa, suomalaisesta ruostumattomasta teräksestä. Arvokkaampi hinta siis johtuu kotimaisesta käsityöstä (lyhdyn valmistuksessa on yli 40 työvaihetta, jotka täällä lyhtypajalla itse teemme) sekä erittäin kestävästä ja arvokkaasta materiaalista – ruostumaton teräs kestää ehjänä vuodesta toiseen, kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi lyhdyllä on painoa lähes 5kg, eli ihan pieni tuuli sitä ei kaada. Lisäksi musta pulverimaalaus (erittäin kulutusta kestävä) teetetään paikallisessa maalaamossa, joka toki tekee myös oman osuutensa hintaan. Motonet tuo todennäköisesti isot määrät lyhtyjä Suomeen Kiinasta, joten hinnalla emme pysty pienenä lyhtypajana kilpailemaan. Laadulla sitäkin enemmän :) Mukavaa kevään jatkoa! Terveisin Mirkka / Leino Design

Aiheeseen liittyviä artikkeleita