Maalaamalla paremmaksi

Mä oon tässä vuosien ja erilaisten DIY projektien myötä aika ronskistikin vaan päättänyt erilaisia esineitä maalata, lähes poikkeuksetta vielä hyvällä lopputuloksella.

tumblr_mqo6kypN3J1rgpyeqo1_500

Ensimmäinen ja tärkein neuvo:
Ole rohkea, kokeile!! Kaikkea voi maalata ja joku vanha esine tai huonekalu voi löytää uuden paikan sydämestäsi sen jälkeen kun tuunaat sen maalilla uudeksi!

Seuraavaksi näytä sille hiekkapaperia, jos pelkkä näyttäminen ei tehoa hio sillä pinta rikki. Mä tuppaan hiomaan aina kaiken vaikka esim. Otexilla maalattaessa hiomista ei tarvitsisikaan, mutta johan se maalaisjärkikin sanoo, että maali tarttuu hiottuun pintaan paremmin.

Putsaa pinta kostealla rätillä (ei talouspaperilla) vaikka ”siivoaminen” onkin tylsää, mutta puhdas ja pölytön pinta ennen maalia on must. Pohjusta ja pakkeloi tarvittaessa, riippuen siitä mitä materiaalia maalaat, minkälainen on esineen lähtökunto tai minkä väriseksi aiot väriä muuttaa, silloin voi erityisesti pohjamaalaus olla fiksu liike. Tässä hommassa Otex on ihan kunkku! ja HUOM! Otexia voi myös sävyttää!!

Eikun maalaamaan!
Itse suosin pienemmissä maalauskohteissa vaahtomuovisivellintä ja isommissa vaahtomuovitelaa. Perinteinen sivellin/pensseli soveltuu mielestäni lähinnä lakkaamiseen ja petsaamiseen, mutta saahan sitäkin toki käyttää. Satsaa silloin kunnon siveltimeen ja valitettavasti se on hinta, joka sen asian kertoo. Halvoista ja huonoista siveltimistä ei ole kuin harmia!

Anna maalin kuivua ohjeen mukaisesti (mä oon tässä tosi huono, siis odottamisessa) ja maalaa tarvittaessa uudestaan. Mikäli maalikerroksia tulee monia (se kaksikin usein riittää) olisi ihan fiksu liike tehdä kevyt hionta maalipintojen välillä, niin lopullisesta pinnasta tulee sileämpi. Varsinkin jos ensimmäiseen maalikerrokseen on tullut valumia tms.

Suojaa ja siivoa
Maalausta voi harrastaa melkein missä vaan, mutta muista suojata lähiympäristö ettet vahingossa roiski maalia jonnekin mihin sitä ei ole tarkoitettu. Työvälineet on myös syytä puhdistaa hyvin, jos niitä toivoo käyttävänsä joskus uudestaan, mutta pientä taukoa varten tai jopa yön yli on helpointa sujauttaa pensseli muovipussiin ja sulkea maalitonkka.

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita