Maalämpö

Ja tapahtui niinä päivinä, että oli tontille tulevi rööri. Saatiin Talman Energiaporaukselta hyvä tarjous kokonaispaketista mihin kuuluu kaikki tarvittava hilpe (poraus, putket, litkut..). Tällaisena keltanokkarakentajana maalämpökaivon porauskin on tuntunut jotenkin suurelta ja mahtavalta projektilta. Miten ne nyt sinne reiluun 100 metriin saa mitään reikää tehtyä?

Tässä maatöiden edetessä on tullut huomattua miten hienosti ammattimiehet hoitavat hommat. Ei siinä kauan nokka tuhissut kun tämäkin homma oli paketissa.

IMG_1301

IMG_1298

Talman Energiaporaukselta tuli aamutuimaan tontille porausvehje sekä kontti mihin niiden kutsuma ”poraussoija” kerätään ettei se jää tontille lillumaan. Täytyy kyllä sanoa, että siinä vaiheessa kun vehkeet olivat tontilta poistuneet niin ei jälkiä juurikaan näkynyt. Tosi siisti homma ylipäätään. Ja nopea.. olin tontilla ennen seiskaa, jolloin puhelinkeskustelun perusteella oli pora paikalla. Siellä oli jo täysi tohina käynnissä ja porari sanoi, että mennään 70 metrissä. 80 metrin jälkeen tuli vähän tiukempaa tavaraa vastaan.. kivilaji vaihtui.

Saatiin energialaskelmat talosta maalämmön, vesikiertoisen lattialämmityksen ja lämmön talteenoton kanssa. Jumanlaude ostoenergia vuodessa öbaut 4300 kilowattituntia.. siis lämmitykseen ja lämpimään veteen. Minusta aika vähän. Takka jätettiin budjetista pois tässä vaiheessa, mutta jossain välissä se varmasti tulee. Eiköhän me tarjeta..

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita