Materiaalivalintoja: Keittiöntaso

Ihan tuli yllätyksenä se, että taidamme päätyä keittiössä vaaleanharmaaseen komposiittikivitasoon. Kokovalkoinen keittiö kun on ollut meillä oikeastaan aina mielessä. Tosin sitä betonitasoa jossain välissä myös mietittiin, ehkä siitä se ajatus tuohon harmaaseen mulla lähti. Mikkohan oli ihan ulalla, kun sitä harmaata tasoa Topilla osoittelin ja se näytepala jäi vielä siinä vaiheessa telineeseen. Mutta kun olimme aikamme sovitelleet eri sävyisiä valkoisia materiaaleja yhteen ja lopputulos näytti jotenkin ”likaiselta”, niin sieltähän se Mikko sitten kiikuutti sen vaaleanharmaan näytepalan valkoisten rinnalle ja avot! Valkoiset kaapinovet ja valkoinen allas kirkastuivat välittömästi. Yleisilme oli uskomattoman raikas!

Komposiittikivi TK-090 CENIZA
Taso on vaaleanharmaa komposiittikivitaso, jossa esiintyy tasaisesti pieniä tummia pilkkuja, mikä antaa varmasti enemmän anteeksi leivänmurusia sun muita kuin täysin valkoinen taso. Kvartsikomposiitissä on sideaineena hartsi ja täyteaineina eri väripigmenttejä sekä noin 95% luonnonkvartsia, mikä tekee siitä kulutusta kestävän ja kosteutta hylkivän materiaalin. Väri on kuitenkin vaalea, joten valkoisen kanssa tulee mukavan pehmeä kontrasti.

tk090ceniza_rgb

Omat mutu-tuntumat saivat kyllä kovasti vahvistusta tästä yllättävästä värivalinnasta ja mikäli koko keittiön hinta tuon 20mm komposiittitason kanssa ei ihan huimauskohtausta aiheuta, niin minä ainakin olen valmis komposiittitasoon satsaamaan vaikka neliöhinta pyörikin siinä 600-700€ välimailla (Kamalan kallista!) Ennen koko rakennusprojektiin ryhtymistä vielä Mikon kanssa puhuttiin, kuinka keittiöntasomateriaali on yksi niitä tärkeimpiä yksittäisiä asioita mihin haluamme satsata. Saa nähdä, mitä mies sitten pohtii, kun näkee hintalapun? Eli jatkoa seuraa…

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita