Metsäpirtin multaa

Nyssitä on! 2 viikkoa sitten pihalle tuli 36 kuution kuorma Metsäpirtin multaa. Puolet etupihasta on nyt mullan valtaama. Ja sitä parjattua hajua ei ollut niin minkäänlaista, oikein hyvän oloista tavaraahan tuo näyttäisi olevan. Peukutan.

Kaikenlaista kaivuutyötä ja kivien kääntelyä on multien tulo vauhdittanut. Alla kuvissa näkyy tien puoleiselle rajalle tehtävä ojanne pensasaitaa varten. Koristearoniaa ollaan ajateltu aitapensaaksi ja taimia varten piti multatilaa kasvattaa. Kaivettiin esiin myös hurja kuoppa, johon tullaan istuttamaan kartiotammi. Kuoppa valmisteltiin jo maatyövaiheessa puuta varten, nyt se vain kaivettiin ”esille”.

IMG_7535 IMG_7539

Ihan hurja kivikasa tuo rajan vierusta on ja oli, mutta onneksi saatiin innokas apunainen kivien kaivuuhommiin mukaan.

IMG_7543
IMG_7542

Autotallin sokkelin vierusta on saanut kestopuusta reunuksenkin, aika siistiltä jo näyttää. Nyt vain pitäisi päättää minkämoista kiveä tuohon sepelin päälle hankkisi vai mennäänkö ihan sepeli linjalla. Sokkeli vielä joku päivä maalataan tummanharmaaksi.

IMG_7541

Pihan nurmialue päättyy avokallioon ja nurmen ja tontin rajan väliin tulee vielä lainehtivan kaareva istustusalue perennoille. Sitä tässä viime päivinä ollaan mulliteltu. Kaikki liikenevä vapaa-aika on tullut vietettyä pihamaalla tai rautakaupoissa rampatessa. Ihanaa!

IMG_7552IMG_7553 IMG_7557

Tontin muotojen mukaan nuo kaaret tuohon syntyivät ja omasta mielestä ne näyttävät mukavan luonnollisilta. Kuvassa oleva valkoinen möhnä ei ole lunta :) vaikka sitäkin tuli, vaan kalkkia. Meillähän pohjamaa on tuota tontilta kaivettua metsänpohjaa, joten koko pihan pohja ollaan ennen mullittamista kalkittu.

Lisää näistä ja muista pihan yksityiskohdista ensi kerralla!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita