Mistä se ajatus sitten lähti.. Viivin versio tarinasta

Olisikos ollut kevät-kesää 2013, kun olimme jo aikamme jokusissa talonäytöissä käyneet ja samalla pahoin pettyneet tarjontaan. Haaveissa oli saada lisää tilaa ja eipä se oma pihakaan ois ollut paha juttu. Mutta ensinnäkin omakotitalojen hinnat olivat ihan pilvissä sellaisissakin kohteissa, missä oli jotain ”vikaa”, piha oli pelkkää rinnettä, keittiössä ja/tai märkätiloissa oli omaan makuun ihan hirveät materiaalivalinnat, kaikenlaista nipotettavaa löytyi joka kohteesta.

Ei olis tää visualisti ilman remonttia voinut niistä mistään asua ja tommosen vaikka keittiö/kylppärirempan kulut, kun heität siihen vajaaseen puoleen miltsiin päälle niin jo alkaa hirvittää sellaisen semikivan talon ostaminen.

No siitäpä se ajatus sitten lähti, “Mitäpä jos samalla rahalla TAI jopa halvemmalla saisi just eikä melkein JUST sellaisen talon, vieläpä sellaisella sisustuksella ja materiaaleilla, mistä on aina haaveillut ja se talo olisi vielä sellaisessa paikassa missä olisi kiva asua?”

Ja tapahtuipa niinä lähiviikkoina, että jostain tuo Taasjärven alue pompsahti taas esille. Olin sitä jo 1. alueen suunnitteluvaiheissa katsellut sillä silmällä, mutta silloin meillä ei yksinkertaisesti olisi ollut varaa ja resursseja muutenkaan lähteä edes harkitsemaan talon rakentamista.

No eipä siinä sitten kauaa nokat suhisseet, kun oli pakko päästä tonttimaita katsomaan. Autolla ajaa töräytettiin Söderkullaan ja ykkösalueen läpi kakkosalueelle, missä oli jo rakentaminen vauhdissa ja vielä 7 tonttia myymättä. Mutta me oltiin isketty silmämme tulevaan 3. alueeseen, mikä vielä tuossa vaiheessa oli pelkkää mäntymetsää ja kalliota.

Ihastuimme heti alueen tunnelmaan. Söderkullassa palvelut olivat lähellä ja Taasjärvellä oli jotenkin tosi kotoisa tunnelma. Ja eipä sekään yhtään haitannut, että itse Taasjärvi uimarantoineen oli kuin suomalaisen unelman ”omakotitalo järven rannalla” ilmentymä. Lovely!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita