Muutto & tavaran määrä

Eipä siinä kauaa kestänyt, kun vuokrasopimus oli allekirjoitettu, kun tuo siippa jo tikkailla kiipeili eteisen kaapin ylähyllyiltä nostelemaan säilytyslaatikoita lattialle. Siinä ne sitten eteisen lattialla läjissä torottivat jonkin aikaa ja niitä läjiä siinä ääneen ihmeteltyäni kuulin, että ne piti kuulemma käydä läpi. Jaaa? No kukas ne läpi käy? No minä tietenkin :) Kiitos kulta avusta!

No kyllähän sitä siitä itsekkin ihan innostui, kun niistä laatikoista löytyi vaikka mitä, parhaimmillaan yli 20 vuotta vanhaa rompetta. Yksi Me Naiset vuosimallia 1999, TAIKin kenkäsuunnittelukurssin materiaalinäytteet, hurjasti kaavoja, lankoja ja vetskareita, vanhoja kortteja ja kirjeitä. Vanhoja valokuvia, kuinka sitä ollaankin oltu nuoria ja hoikkia!! VHS kasetteja, romppuja, ohjelmistoja, pelejä, vanhoja vaatteita, lasten keinu, lehmäntalja, lapsuuden kiiltokuvakokoelma jne. Siis ihan laidasta laitaan kaikenlaista, suurimmaksi osaksi turhaa ja tarpeetonta tavaraa. Seitsemästä laatikosta tyhjeni viisi ihan kokonaan ja niiden sisältö tiivistyi kahteen laatikkoon. Aika hyvä suhde! Ehkä me saamme itsemme sittenkin mahdutettua alle 60 neliöön vuokralle!

salaa

Jotain säilytys/muuttolaatikoita piti myös heti ostaa, mutta tällä tavaran tiivistymistahdilla, voidaan ensin noi tyhjäksi jääneet säilytyslaatikot täyttää. Jätesäkkejä vaan menee ihan hulluna, kun tota roskisroinaa kertyy niin hurjasti. Ensimmäiset jätesäkit tuli vielä tungettua niin täyteen, että en kyllä niitä taida jaksaa edes roskikselle kantaa. Onnex on toi kotibodari! Uudet jätesäkit vetää vaan 75 litraa, joten niitä ehkä jaksaa kantaa täytenäkin. Tässä tulee tehtyä myös jätesäkkien laatuvertailua, nämä uudet on ihan surkeita, menevät pienemmästäkin rikki, ei hyvä. Mutta jos nyt roskiskatokseen asti pysyvät ehjinä niin antaa mennä vaan.

Vaatteiden muuttoa varten voisi hankkia niitä vähän jykevämpiä jätesäkkejä. Vaatteita on turha laatikoihin tunkea, niillä pussukoilla on hyvä tilkitä sitten muuttokuorman rakoset :) Ja kun tässä vielä on tarkoituksena käydä kaikki talouden vaatteetkin läpi, joten toiveissa olisi säkki per nenä. Ei taideta kyllä ihan siihen päästä, mutta yritetään!

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

  1. Taru Pirttimäki

    Aloitin saman homman. Samaistuin täysin tuohon teidän tavaroiden läpi käymiseen. . Tänään täti tuli kolmeksi tunniksi avuksi, emmekä päässeet eteistä pitemmälle. Tavarasta luopui näin paljon reilummalla kädellä, mitä olisin yksin tehnyt! Tämän niksin tätini oli oppinut omasta muutostaan, kun ystävä oli ollut auttamassa inventaariossa! Olemme varsinaisia hamstereita koko suku. Sisustuslehtiä oli eteisessä viidestä seitsemään vuosikertaan niin Avotakasta, Divaanista kuin Glorian kodista. Opiskeluajan kansioita vuodelta -99 ja -03. Tyhjensin kansiot!!!Nyt tuli kaivattuja kansioita nyjyisiin opiskelupapereihin! Valokuva-albumit säästettiin ja muutamista sisustuslehdistä olin etukäteen napsinut ”parhaat artikkelit ja kuvat talteen”. Pahin karsiminen taitaa kuitenkin olla vasta edessäpäin. Siskon mies ohjeisti tiukasti, että mikäli ostan yhtään uusia huonekaluja, niin yhtä monesta vanhasta huonekalusta on luovuttava! Muuten sisustan kuulemma uuden kotini ihan tukkoon heti. Ja niin vaikealta kuin se on myöntääkin, niin hän on oikeassa. Asun nyt mahdottoman ahtaasti pienessä muonamuorin mökissä perintömööpeleitteni keskellä, vaikka uusi asunto on melkein tuplasti isompi pinta-alaltaan kuin nykyinen niin kaikki ” lastulevy”-kalusteet saavat lähtöpassin roviolle. Lisäksi mun pitää muistaa evakossa olevat huonekalut. Siskon perheessä on Boknäsin kirjoituspöytä, joka vaatii kuulemma tilaa kolme metriä joka suuntaan.
    Kannustalosta minäkin haaveilin (Kannustalon esitteitä, viimeiseltä kymmeneltä vuodelta, meni Ikean kassillinen paperinkeräykseen), mutta työttömyyden takia tyydyin rivitaloon, ainakin toistaiseksi. Tontista en kyllä luopunut. Nyt odotellaan vaan, että entiset omistajat lähtevät asunnostani alta pois! Tekstaria odotellen!

    • Nuo sisustuslehti pinot on myös meillä olleet tuttu näky. Tosin mä uskalsin niistä alkaa pikkuhiljaa luopumaan, niin että ensin vein kaikki yli 5 vuotta vanhat paperinkeräykseen. Seuraavalla kerralla yli 3 vuotiaat ja nyt muuton yhteydessä heitin loputkin pois. Olen myös lopettanut kaikki sisustuslehti tilaukset siinä vaiheessa kun koukutin itseni Pinterestiin. Nyt saan inspiraationi sieltä!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita