Muuttorumba

Pari muuttokeikkaa oltiin ehditty henkilöautolla tekemään ennen varsinaista muuttoa ja ensi alkuun mietittiin, että muutto menee nyt helpommin kuin edellisellä kerralla kun osa tavaroista oli edelleenkin pakattuna. No edellisellä kerralla meillä oli apujoukkoja ja aikaakin pari viikkoa, mutta nyt olimme me kaksi vastaan maailma. Joten alkuperäinen oletuksemme muuton helppoudesta oli ihan toiveajattelua.

Vuokrasimme ”Paku ovelle”-pakun Ikeasta ja samalla kertaa piti tietenkin hakea Ikeasta ties mitä kaapistoa ja muuta kasattavaa, kun kerran se pakukin oli. Eli muuttopäivä aloitettiin ensin ihan megalomaanisella Ikea shoppailulla, meillä oli lopulta 4 kärryllistä pahvilootia, painavimmat 30kg tsippe. Pelkästään tuo shoppailusessio olisi vienyt tyystin Maija Meikäläiseltä mehut, mutta pakko vaan jaksaa. Ikea kamat ensin kotiin kannettuamme jaksoimme n. viitisen tuntia kantaa, pakata, ajaa, purkaa, kantaa, siivota ennenkuin tuli seinä vastaan. Ja se kyllä iski aika voimalla päälle. Joka paikkaa särki! (Olin vielä aamulla ennen Ikeaan lähtöä teräsverkkoja kantaessa venäyttänyt jonkun pitkän selkälihaksen, eli oikea käsi oli ihan turha lötkö)

No illemmalla oli vielä lähdettävä palauttamaan pakua Ikeaan ja samalla reissulla, kerran kun siellä oltiin, ostettiin vielä puuttuvia pienempiä kamoja. Ja kotiin päästyä alkoi tietenkin Ikea mööpeleiden kasaus ettei nyt toimettomana kotona torotettaisi. Sanoisinko, että nyt näin tätä kirjoittaessakin alkaa ihan hengästyttämään, mutta kyllä se olikin päivä isolla Pllä ja kyseenalaisesti parasta tässä koko tarinassa on, että tuo oli ensimmäinen kolmesta ihan yhtä hirveän rankasta päivästä!

Toinen päivä kärrättiin kamaa peräkärryllä ja saatiin taas sellainen 13 tuntinen työpäivä aikaiseksi, ilman kummempia taukoja. Kolmantena päivänä onneksi isäni pääsi jeesimään, koska minusta ei ollut pyykinpesukoneen tai keittiönpöytämme kantoavuksi, ne kun painoivat ihan liikaa tällaiselle hentoiselle naisihmiselle! Tällä välin meillä oli tontin kulmalla myös jätelava, jota myöskin piti täyttää, joten muuton lisäksi piti vielä tonttiakin siivota rakennusjätteistä. Niin ja niitä mööpeleitähän mä kasasin joka välissä, minkä muulta ehdin.

Nyt on vieläkin terassit huonekaluja täynnä, kun sisällä ei ole oikein tilaa vielä alkaa niille paikkoja mallaamaan. Ruokapöytä oli pakko kantaa sisään ja kasata kokoon samantien apujoukkojen kanssa, mutta muut kalusteet saavat vielä pari päivää odottaa väliaikaista sijoituspaikkaansa.

Olen nyt tässä uhonnut, että seuraavan kerran muutan vanhainkotiin ja sinne mut saadaan kärrätä jollain vehkeellä, mä en kärrää enään ikinä mitään piste.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita