Nurmikon perustaminen

Lumi suli, harava sanoi kolikoli. Nurmikon perustustyöt alkoivat heti, kun lumet sulivat pihalta. Rautaharavoilla ollaan pihamaata jyystetty eroon kivistä ja kantojen jäämistä, varsinkin kiviä tuntuu löytyvän loputtomasti. Siinä samalla ollaan tasoitettu maan pintaa ja koitettu saada oikeita kaatoja aikaiseksi tuolle talven aikana painuneelle ja kuoppaantuneelle pihalle. Kuoppaantumisessa on se hyvä puoli, että pohjamaa on nyt talven aikana painunut ja tiivistynyt, joten toivoa saattaa ettei tulevalle nurmella käy niin ensi talven aikana.

Kunhan tässä osuisi jokin kuivempi päivä kohdille vuorossa olisi seuraavaksi maan kalkitus. Google kertoi maan olevan enemmänkin hapanta, joten kalkituksella parannetaan maata. Kalkki on jo hankittu ja näissä sateisissa keleissä on se hyvä puoli, että kalkki imeytyy hyvin kosteaan maahan. Itse ei vain haluaisi liikaa kastua noissa hommissa.

Koska ei olla äskettäin voitettu lotossa ja ostoslista kesän raksailu kohteille vaan kasvaa, kaikessa mahdollisessa on koitettava säästää, siksipä päädyimme siirtonurmen sijasta kylvämään nurmen itse. Panostamme ennemmin sitten kasvualustan ja siemenseoksen laatuun. Pihanurmikon siemenseoksessa arvostetaan yleisesti nopeaa vihertymistä sekä matalakasvuisuutta. Seosta emme ole vielä valinneet, mutta se saa sitten olla mahdollisimman priimaa. Tuleva nurmi saa kasvualustakseen 15–20 sentin multakerroksen, joka pitäisi sekin kohta jo hankkia. Aloitetaan sitten mullanlevitys touhutkin ihan omin voimin jokusen viikon päästä. Tee se itse ja säästä, mukavana lisänä reippailua ulkoilmassa, känsät ja hurjan iso haba!

Nurmikon perustaminen

The grass is greener where you water it

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita