Paljulandian rakentaminen starttasi

Olen tässä piirrellyt tarkempia kuvia paljulandian terassista ja hyvä, että sen rakennetta on tullut työstettyä ensin itsekseen ja sitten isäni kanssa, koska nyt tuntuu siltä, että olemme lopulta löytäneet helpoimman ja kustannustehokkaimman (lue: rahat loppu) tavan rakentaa se. Pilariperustuksen sijaan, koska emme pelkää maanjäristyksiä, terassista tehdäänkin kelluvarakenteinen rakennelma, joka seisoo ”puujalkojen” päällä. Näin säästymme pilarien (niitä tarvittaisiin 48 kpl, 40-80cm korkeita) kasaamis/raudoitus/valamisruljanssilta ja saamme puujalat helposti sahattua oikeaan korkoon terassin alle. Mikä on iso plussa, koska kaikki pilarit/jalat tulevat eri pituisiksi. Hieman tulemme säästämään myös rungon osalta käyttämällä ensinnäkin vihreää kestopuuta ruskean sijaan, rungossa on turha maksaa extraa puun väristä ja myös sillä, että teemme rungon 2x4sta paksumman pätikän sijaan.

Tässä alustavaa suunnitelmaa:

Screen Shot 2015-08-04 at 10.46.33 Screen Shot 2015-08-04 at 10.46.41

Terassi perustetaan betonilaattojen päälle, jotka asennetaan sorapatjan päälle vaateriin. Tässä onkin sitten ensimmäinen urakka. Toivon, että saamme tarvittavat sorat omalta tontilta etupihan puolelta, johon pitää kaivaa ja tasoittaa linja talon viereen tulevaa muuria varten. Eli hyvällä onnella saisimme samalla kerralla hoidettua kaksia eri pohjatyötä!

Ilmeisesti autotallin kasaamisporukalta oli jäänyt vielä ylimääräiseksi pari rullaa jonkinsortin solumuovikaistaa? minkä pitäisi soveltua loistavasti laatan ja puun väliin katkoksi estämään veden nousua kapillaarisesti terassin rakenteisiin.

Terassin juoksut tehdään talon suuntaiseksi siksi, että terassin toinen pää tulee yhtymään kallioon ja tulimme siihen tulokseen, että on helpompi muotoilla terassilautojen päitä kun pitkittäisiä lautoja. (Onneksi tuli se pistosahakin hankittua) Kuvassa olevat punaiset viivat ovat mittoja talosta kallioon. Etäisyys vaihtelee n. 3,9-4,5 metrin välillä, joten toivomme vielä, että saisimme tehtyä kaikki pätkät vielä kokonaisista terassilaudoista.

Screen Shot 2015-08-04 at 11.12.25

Terassilaudaksi koitetaan löytää samanlaista lautaa, mitä Kannustalo on käyttänyt katetulla terassillamme. Ruskeaa 28×95 uritettua kestopuuta tarvitaan melkein 500 metriä, hurjia määriä. No paljulandia terassillekin tulee kokoa n. 50 neliötä. Lopullinen koko riippuu siitä kuinka pitkälle kallion päälle mennään.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita