Perenna poikineen

1 perenna, 2 perennaa, 3 perennaa..miljardi perennaa. Laskuissa menee sekaisin ja kukkapenkistä on vasta kuutisen neliötä istutettu. Istuttamatta ja vielä tekemättäkin tota kukkapenkkiä on ehkä 20 jopa 30 neliötä? Tässähän loppuu niin rahat kuin perennat kaupoista ennenkuin perennapenkki saadaan valmiiksi.

Olen kyllä ajatellut tekeväni penkistä tänä kesänä vain osan. Sitten voisi katsoa mitä mistäkin kasvista tulee, miltä ne ihan oikeasti näyttävät, minkä kokoisiksi kasvavat ja kestävätkö talven yli jne.. Useita perennoja voi jakaa, joten ensi kesänä voisi osan perennoista saada jakamalla omasta kukkapenkistä, kätsää.

Mutta kun joku nimeltä mainitsematon on ehkä ihan turhan innokas ja haluaa tehdä kaiken aina heti valmiiksi asti sekä on valitettavasti vielä todistamatta tuo viherpeukalon laatu, niin pikkasen jänskättää kuinka tässä vielä käy. Onko syyskuussa pihalla jo viidakko? Ja vuoden päästä kaikki kuollutta.

Joku myöskin nimeltä mainitsematon ajatteli joskus tekevänsä helppohoitoisen pihan, jossa ei tarvitsisi kitkeä, nyppiä, leikata ja raivata. Niin tuollakin osastolla on taitanut hieman jo lipsahtaa siihen malliin, että kai tässä pitää vielä joku hortonomin tutkintokin hankkia? Mutta onneksi on `The guukkeli´ tuo tietämättömien tumpeloiden oraakkeli, joka auliaasti kertoo totuuden ja usein jotain siitä totuuden viereltäkin. Arvuuttele siinä sitten leikatako omppupuu heti vai vasta ensi kesänä, kun siinä oli jo lehtiä. Menikö sekin jo pieleen, kun ei leikattu istutettaessa? Joku viisaampi takuulla tietää ja kasvattaa parhaillaan palmua kasvoillensa.

Kunhan muistan, eli jaksan & ehdin, kirjailen perennojen nimet ja muutkin faktat itselleni ylös, pitänee mokomat kuvatakin varuiksi, etten ensi kesänä vahingossa sitten pieniä vihreitä ala rikkaruohoina nyppiä. Eli tarkempaa faktaa vielä luvassa tuostakin projektista ihan kuvien kera.

Screen Shot 2016-01-04 at 16.00.32

Lopuksi vielä nämä rakkaat inspiskuvat, jos lopputulos joskus vuosien päästä näyttää lähellekkään tällaiselta ihme on tapahtunut!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita