Pihasuunnitelmat taas tarkentuneet

Tapasimme erään pihasuunnittelijan tontillamme n. kuukausi takaperin ja tulimme tosi hyvin juttuun, mutta valitettavasti kustannusarvio pihasuunnitelman tekoon tai lähinnä oman suunnitelmani viimeistelyyn oli meille tällä hetkellä liian suuri, 3 tuhannen euron hujakoilla, kun eihän sitä pihasuunnittelijan käyttöä oltu edes budjetoitu. Noh, omin avuin kai sitten edetään. Kasvivalintoihin eniten oltaisiin asiantuntijuutta tarvittu, mutta koitetaan sitten pärjäillä kuukkelilla ellei muuta keksitä. Ja tälle syksylle ei varmaan astiataimia kummempia edes istutella, niin ehtii noita istutuksia vielä hyvin pohtia talvipakkasilla :)

Tässä tarkentuneita suunnitelmia:

Screen Shot 2015-06-16 at 23.04.12

Tuonne kallion ja nurmen rajakohtaan jää aikamoinen ”kuoppa” tontin pintaan ja sitä kun ei pysty nyt täyttämäänkään, kun korkoero naapuriin on jo nyt aika iso, niin ajattelin, että tuohon painanteeseen voisi istuttaa jotain pensaita tai korkeampia kasveja, jotka visuaalisesti nostaisivat tuota pihan kohtaa ylöspäin.

Screen Shot 2015-06-16 at 23.04.32

Hyötypuutarhan ympärille olen miettinyt istutusalue/perennakaistaletta, mutta käytäntö sitten näyttää, millainen tuosta tulee. Täyttömaa on tuolta kohdin todella kivistä, maassa on kunnon kivenmurikoita, joita tuskin jaksetaan lähteä siirtelemään, joten peronnoillekaan ei taida saada tarpeeksi syvää istutusaluetta. Ellei sitten niillekin altaita rakentelisi?

Hyötypuutarhan istutusaltaat on tarkoitus itse tehdä ja tuohon niiden ympärille tulisi ”pikkukiviä” ja laatoitusta. Hedelmäpuita, rungollisia koristepensaita tms. olisi myös tälle piha-alueelle tulossa. Omena- ja kirsikkapuut ovat nyt tällähetkellä kärkisijoilla ja rungollista valkoista sireeniä olen myös miettynyt.

Screen Shot 2015-06-16 at 23.04.45

Sisäänajon/katuliittymän viereen haluaisin jonkun isommankin puun, koska tuossa on pihamme ainoa paikka, missä isommallakin puulla olisi tilaa kasvaa. Ja siihen on jo valmiiksi kaivettu isompi kuoppakin puuta varten, mikä on kyllä tällä hetkellä täynnä sepeliä, mutta siellä se kuoppa olisi odottamassa. Listalla ovat pyörineet: Lehmus, Terijoensalava, Hevoskastanja ja Tuohituomi. Mutta päätöstä emme ole vielä osanneet tehdä.

Talon kadunpuoleista päätyä joudumme nyt pengertämään muurilla/istutusaltaalla, johon tullee maanpeitehavuja ja heiniä, joku pallotuija tms. voisi sopia myös joukkoon. Katsotaan nyt mitä keksitään. Nyt kun pihasuunnittelijaa meille ei palkata, niin taitavat nämä istutukset syntyä alue kerrallaan. Eipä sitä kaikkea saa kerralla muutenkaan tehtyä.

Screen Shot 2015-06-16 at 23.05.02

Tämä pohjoisen puoli pihasta jäänee sitten pahnan pohjimmaiseksi, koska rajanaapuri ei ole vielä aloittanut rakentamista, joten odotellaan, että tuo raja valmistuu, niin sitten voi tuota omankin pihan puolta varsinkin ihan rajan vierestä miettiä.

1000€ menee

Jokin kumma juttu ton puuhatonnin kanssa, AINA, kun jotain kustannusarviota pihan jostain osa-alueesta tehdään niin päädytään tuohon tuhannen euron pintaan??!!! Aina se tonni menee suunnittelee sitä mitä tahansa. Enemmänkin menisi, mutta tonniin aina pihistellessäkin päädytään. Ihanan kallista, joo-o. Halvempi olisi kivempi!

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita