Pirtinpenkit

Taas näitä Tori.fi löytöjä. Tällä kertaa kyseessä pirtinpenkit, kaksi kpl, yhteishintaan 20€, jotka shoppailin jo kesällä. Penkit olivat olleet alunperin ruskeaksi maalattuja ja niitä oli edellinen omistaja jo osittain hionut puupinnalle. Eli ne olivat juuri sopivan kulahtaneet mun omiin tuunailu tarkoituksiin.

veke2

Kuvan fokukseen eksynyt jokin outo karvapallero?

Ihan alunperin olin ajatellut maalavani penkit valkoiseksi, mustaksi tai harmaaksi ja kokeilinkin ensin toiseen tuoliin Osmocolor sävytystä vaalean harmaalla, ajatuksena että harmaa taittaisi männyn keltaisuutta, mutta lopputulos oli vieläkin mystisempi, sellainen ”jännä”, hmmmm? Eli juu ei! Tulipahan testattua.

Sitten eräs kaunis kesäpäivä nappasin toisen penkeistä pihalle ja surruuttelin hiontamasiinalla menemään penkin niin läpikotaisin, mitä koneen kanssa pystyi. Paikoitellen ruskea maali oli niin jytkysti kiinni tai syvemmällä muuta penkin pintaa, etten penkkiä ihan kauttaaltaan puulle viitsinyt hioa. Se on nyt silti aika kiva. Männyssä on aika paljon oksia ja tummemman ruskeat hiomattomat kohdat sekottuvat niiden joukkoon mukavasti. Pitänee miettiä josko pinnan vielä vahaisi/lakkaisi. Mutta ainakin tällä hetkellä tuo käsittelemätön matta pinta on aivan ihana ja maalia en laittaisi päälle enää mistään hinnasta. Ja yllättävän hyvin tuo mänty istuu meidän tammilattiankin kanssa yhteen!

Pööfekt!

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita