Siivotaan, siivotaan, osa 2

Jee! Sain jotain aikaiseksi siivousrintamalla, pienestä se on ponnistettava. Kävin 2 hyllyllistä vaatteitani heti sunnuntai aamusta läpi. Vaatteiden raakkaamis kysymys oli ”Käyttäisinkö tätä julkisesti”, eli kaikki liian pienet, rikkinäiset tai muuten kulahtaneet vaatteet saivat kyytiä. Eli kaikki ”Voisin mä tämän pukea päälleni vaikka mökillä saunan jälkeen”-vaatteet saivat huutia, voihan sitä saunankin jälkeen pukeutua ”paremmin”.

Pari mun kulahtanutta lempi kietaisumekkoa jäi vieläkin kaappiin, mutta mulla on selitys!! Joo on. Haluaisin tehdä niiden mukaan kaavat, tai helpointahan ne on vaan leikellä saumoista palasiksi ja niiden mukaan leikata uudet. Jos vaan jostain keksisin hyvää laadukasta mustavalkoista trikookangasta. Mut sitten mun olisi pakko ommella, hyi. Mä just jaksan eli viitsin ommella suoraa saumaa eli tehdä vaikka sisustustyynyjä. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, sanoo vaatesuunnittelija, joka on saanut aikoinaan ompelusta yliannostuksen, yöks. Vaikka olisihan mulla tuolla jossain saumurikin, et ei sen helpommaksi voisi trikoovaatteiden ompelu tulla, mut silti, yök.

Tuo kysymyksen asettaminen jokaisen vaatteen kohdalla osoittautui tosi toimivaksi kikaksi, muutaman ihan ok, kivan t-paidan mitä oon tuolla kaapissa säilönyt heitin pois ihan sillä, ettei niitä ole kukaan nähnyt mun päällä pariin vuoteen. Korkeintaan tälleen talvisin pääsee aluspaidaksi. Ja kun niitäkin aluspaitojakin riittää ns. parempia, niin ihan turha tuollaisilla semikivoilla vaatteilla on noita kaappeja täyttää.

Ja jossain vaiheessa, kun saan tällaisen perustavan laatuisen raakkauksen tehtyä loppujenkin vaatteiden kanssa pitää alkaa käymään niitä ”valittuja” vaatteita vielä läpi. Kuka tarvitsee 10+ kpl hihattomia mustia toppeja? Vähempikin riittäisi ja ne vanhemmat olisi syytä päästää jo eläkkeelle, hyvin ovat hommansa hoitaneet. Nuoremmissa topeissa riittää vielä joustoa ja väriä. Ikäsyrjintää on siis pakko harrastaa vaatekaapin puolella.

vaatelaja

Tällaisen läjän sain aikaiseksi (huom. kahdelta hyllyltä!!) ja vaikka kaappi tyhjenikin, sain sen samantien uudestaan täyteen, eli hommaa vielä riittää. Pitää Mikkokin valjastaa tekemään saman rumban omien vaatteidensa kanssa. Kun ei tiedä koska se lähtö ja muutto vuokralle saattaa yllättää.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita