Siivotaan, siivotaan!

Kaikki turha saa lähteä! Aloitin jo syksyllä kaappien tyhjennyksen turhista tavaroista, suurelle osalle romppeista löytyi uusi koti kätevästi FBn avustuksella. Siitä oli hyvä aloittaa tämä turhasta tavarasta luopumisprojekti. Mutta nyt kun tontti on saatu ja uuden kodin valmistuminen on varma juttu, on tässä siivouksessa jo ihan erilainen todentuntu.

Kellarissa olen käynyt nyt kerran mylläämässä tuloksena 8-10 jätesäkillistä turhaa roinaa ja kaikki noin tunnin aikana. Aikalailla tavaraa lähti suoraan verkkokomerosta jätesäkissä roskiin, ihmeellinen ”jätteiden twilightzone” toi kellarikomero? Siellä riittää hommia vielä ainakin kahdelle lisäsiivous kerralle. Kerran vielä raivataan ja 3. kerta voi olla sellainen ”Katsotaan vielä kerran tarvitseeko joku tätä oikeasti” järjestely/lajittelu kerta. Mitä ihmettä tehdään mm. Mikon vanhoille Aku Ankoille, jotka hänen vanhempansa ovat säilyttäneet? Eihän niitä nyt voi poiskaan heittää. Kaipa ne kannetaan uuteen kotiin varastoon tuleville sukupolville. Elleivät pojat vihdoin innostuisi niitä lukemaan?

c4f43d7b484ca2452433aa746eddc1a8

Kotona olen kaappi, hylly, laatikko kerrallaan viskonut vanhoja rikkinäisiä kenkiä, manuaaleja (eihän niitä kukaan lue), ikivanhoja mausteita, turhia papereita, poikien kouluaskarteluja (En ole sellainen äiti joka säästää jokaisen tuherruksen) ja vaikka mitä muuta ”U name it, we got it” surutta roskiin. Pikkuhiljaa, laatikko kerrallaan, kun tätä raivausta tekee niin ehkä muutto/siivousstressi ei iske tässä tavarapaljoudessa.

Omien vaatteiden läpikäynti olisi sellainen isompi savotta, mikä pitäisi vielä hoitaa. Kaapit täynnä, eikä mitään päälle pantavaa!? Pukeutuminenkin helpottuisi kun olisi vähemmän valinnanvaraa. Kuitenkin niitä lempivaatteita tulee kierrättettyä pesun kautta kerta toisensa jälkeen päälle-pesuun-päälle. Ne viisi vuotta vanhat lempivaatteet voisi kenties jo kiikuttaa kiertoon.

enhanced-15224-1415130788-13

Samalla kun tätä suursiivousta tekee tulee ehkä selkeämpi käsitys myös siitä, mitä kaikkea nykyinen koti pitää sisällään ja ehkäpä sitten osaan ottaa uutta suunnitellessa huomioon, että sieltä löytyisi kaikille tavaroille oma paikkansa. Se on pieni unelma, tässä kaiken muun keskellä, jonka toteutumista odotan kovasti.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita