Sohva pohdintoja

Kuten aiemmin mainitsinkin nykyiset Adean Camp -sohvamme ovat aivan rikki. Kaikki sai alkunsa vuosia sitten kun yksi divaanimoduulin jousista oli katkennut ja kun sitä ei tarpeeksi aikaisin tajuttu, mikä siellä sohvassa oikein rusahti, niin siitä lähtikin sitten lumipallo efekti pikkuhiljaa etenemään. Jousien muoviset kiinnikkeet ilmeisesti tuon yhden jousen katkeamisesta johtuen rasittuivat liikaa ja alkoivat yksitellen napsahdella irti ja kun niin kävi niin sohvan pintaanhan tuli selkeä kuoppa. Asian laajuus selvisi vasta kun käänsimme koko sohvan ympäri ja huomasimme, että katkennut jousi oli rikkonut sohvan pohjakankaan ja hankannut parkettiin jo kivan pikku kuopan. Pohjan verhoilukangas oli pakko leikata pois, rikkihän se jo oli ja sisältä paljastuikin ihana sekamelska irronneita jousia ja kiinnikkeitä.

IMG_1079

No pitkä tarina lyhyesti, valitus tottakai tehtiin, takuuta ei tietenkään enää ollut ja korjasimme sohvan lopulta itse, näppäriä kun olemme. Mutta nyt 5 vuotta myöhemmin sohva on korjattu jo 3 kertaa ja jo toinen verhoilukangaskin on kulunut täysin puhki, vaikka se oli 5x kertaa vahvempaa kuin ensimmäinen kangas, mikä kesti 2 vuotta ehjänä. Puuh, eli aikamoinen sohvagate meillä on ollut näiden Camppien kanssa ja nyt pitäisi siis löytää Valoon uudet sohvat, jotka  kestäisivät edes sen ensimmäiset 4-5 vuotta ehjänä.

Olohuoneen pohjakuvaan sohvia on mallailtu jo vaikka miten päin vastakkain ja ikkunan eteen, suoria sohvia, divaanisohvia ja kulmasohvia. Haastetta tuo tilan ”kapeus” ja makuuhuoneen pariovet olohuoneen päädyssä. TV jos päädytään myös olohuoneeseen laittamaan niin sekin tuo omia haasteitaan, mutta kun nyt ollaan jo vuosi ilman olohuone TVtä pärjätty niin sen voisi kyllä Valossakin unohtaa.

Vaatimuksia sohvalle on päällysteiden irrotettavuus ja verhoilukankaan vesipesu ja kestävyys. Virheistä oppineena kankaan pitää olla vähintään julkisiin tiloihin tarkoitettu, tosin oli tuo edellinenkin sellainen, mutta pitää katsoa vieläkin vahvempi kangas.

Meillä on ollut valkoiset sohvat aina, joten valkoinen olisi nytkin hyvin luonteva ja turvallinen valinta. Hieman on myös vaaleanharmaat sohvat alkaneet viehättää ja koska ikkunan puitteet ja ulko-ovet tulevat myös olemaan tumman harmaita, vaaleanharmaat sohvat sopisivat myös Valon värimaailmaan. Mutta kun se valkoinen on aina valkoinen. Se on meidän perheelle se turvallinen valinta.

Tyylillisesti Iskun Como sohva viehättää mua suuresti. Se on jotenkin kotoisan lokoisa, rento ja kutsuva.

30801-000-00001_7 Como_140111_03

BoConcept Indivi2 malliston sohvia voi taas todella joustavasti räätälöidä oman maun mukaisesti. Ja plussaa on myös kapeat käsinojat, (kuten Comossakin) koska silloin saa maksimoitua istuma-alan. Sohva on myös tarpeeksi syvä, sohva kun on löhöämistä varten. Meillä sohvalle ei istuta sievästi jalat ristissä ja kädet polvien päällä vaan rehellisesti röhnötetään mahdollisimman mukavassa ja epäsievässä asennossa. Ja kangas vaihtoehtojakin on pilvin pimein, joten mieluinen varmasti löytyisi.

FargoSofa01.jpg3e88d1ca-50e5-405c-a8f0-5cdc70f5cdc8Original

Tämä Askon XXL divaanisohvakin on aika kivan oloinen, mutta jokin tässä mietityttää? Nättihän tämä on, vähän noiden Camppien oloinen.

xxl_oik_west_kitti

Alla Iskusta: Nordic, HT Collectionin Lite ja alimpana Avalon, ihan kivoja nämäkin. Eli summasummarum valinnan varaa riittää. Pitää alkaa vaan tarkemmin tutkimaan sohvien ominaisuuksia ja alkaa raakkaamaan siitä.

3a0847d9588bcb6d02b1dae6e704d726

edd70cec795fbb328fa247787cbd91ce

30097-055-00000_7

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

 1. Taru Pirttimäki

  Ihanan ajankohtainen sohva-postaus!! Mietin millaisen sohvan ostaisin? Nykyisessä 2-istuttavassa on hyvä vuodemekanismi, mutta ulkoisesti, huh hu, kissa on raapinut langanpätkiä etenkin sivuilta, käsinojilta ja alhaalta.Olenkin ajatellut sijoittaa nykyisen sohvan toiseen makuuhuoneeseen/vierashuoneeseen tai miksi sitten alankin kutsumaan tätä 2. makuuhuonettani. Kankaan pitäisi tosiaan olla kissan kynsien kestävä!! Ja sohvalla pitäisi olla kokoa.Väristä en osaa sanoa vielä mitään, nykyinen on sininen. Pitäisi miettiä mikä sohva trimmaisi boknäsin keskiruskeiden huonekalujen kanssa? Sohvapöytä on tummanruskea. Vaikka sinkku olenkin, niin tuttavaperheet ovat 5-henkisiä. Eikä tuo oma runkokaan ole pienimmästä päästä. Mulla on pituutta 188 cm, joten sohva saisi olla vähän mittavampi.

  • Vähän meilläkin tuo kattimatti aiheuttaa päänvaivaa. Noita Camppejahan Ines merkkaili ja raapi periaatteessa ihan luvan kanssa, kun tiedettiin, että niistä ei uuteen kotiin ole. Kyllä sitä välillä hätisteltiin pois, mutta kissastakin huolimatta haluaisin silti ihan kankaiset sohvat. Nahka ei ole meille mieleen ollenkaan, enkä oikein noille mikrokuitukankaillekkaan lämpene. Ehkä sitten vain on niitä päällisiä uusittava useammin kuin kissattomassa perheessä.

 2. Samanmoisia sohva-ajatuksia. Tuo Iskun Como oli ihana tuttavuus! Mutta aika ihana oli hintakin… Mies alkaa kakomaan jo tonnin kohdalla, niin triplahinta ei tule ikinä menemään läpi… Haluan ehdottomasti keveän ulkonäön, tarpeeksi korkean maavaran (pääsee alta imuroimaan) ja hyvän istuttavuuden. Uuteen kotiin tulee kolme sohvaa joista kaksi pitää ostaa. Eniten mietityttää juuri olohuoneen sohva johon tuo Como olisi ah niin täydellinen…

 3. Terhi

  Hei
  Toivottavasti huomaat tämän kommentin, sillä meillä on sama tilanne Camp sohvan kanssa (tosin kestänyt ehjänä jo yli 15 v), eli ajattelimme kokeilla korjata itse pohjan jousituksen. Olisi mukava tietää, miten te sen teitte aikoinaan. Lähinnä mietimme, miten saisimme pohjan jousikehikon irti. Voisitko laittaa spostia minulle?

  • Piia

   Hei,
   Luin mielenkiinnolla kirjoituksesi. Minulla samanlainen ongelma, tosin 10 vuotta vanhan sohvan kanssa. Siis rungon jouset irtoavat liitoksistaan sohvan rungosta. Ihan vain kuulisin mielelläni vinkkejä, miten saitte jouset uudelleen pingotettua runkoon kiinni kotikonstein.
   Uusi sohva on kylläkin jo tilattu, mutta tämä vanhakin olisi vielä käyttökelpoinen, jos saisimme jouset jotenkin kuntoon.
   Jos vastaisit minulle e-meilillä olisin kiitollinen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita