Talotoimittajan valinta

Mehän ollaan ehditty tätä rakennus projektia suunnitella jo melkein 2 vuotta. Kannustalo oli ollut jo kauan mielessä, Lato ja Harmaja mallit miellyttivät silmää ja ihan ensimmäiseksi piirtelinkin meille Harmajasta muutospohjaa. Kaikki talotoimittajat oli käyty läpi moneen otteeseen ja Hyvinkään asuntomessujen jälkeen, jotenkin tuo Sievitalon konsepti ja talomallit viehättivät. Sievitalolla oli mielestäni loistava systeemi muutostöiden laskemiseen, kun kaikilla elementeillä oli valmis hinta, jos ovia tuli lisää tai joku poistettiin, niin naps vaan ja uusi hinta oli tiedossa. Väliseinienkin poistossa edustaja vain mittasi seinän pätkän ja kertoi samantien millainen summa siitä hyvitettäisiin. 2 kerroksista puutaloa jo hinkattiinkin pitkän tovin Sievitalon edustajan kanssa.

Screen Shot 2014-12-02 at 21.56.13

Kannustalo tuntui silloin liian kalliista ja jotenkin ajatus myös siitä, että pystyi itse seuraamaan kuinka talo rakentui tuntui kivalta. Pääsimmekin Sievitalon kanssa jo niinkin pitkälle, että oli puhe siitä, että laitetaanko nimet paperiin, mutta kuinka sitä nyt sellaista, kun ei ollut tontistakaan vielä mitään tietoa. Tai olihan meillä tavallaan, Taasjärven tontteja oltiin jo syynätty niin kauan, että lempitontti taisi muuttua matkan varrella ainakin 4 kertaa, mutta tieto siitä, että koska tontit tulisivat myyntiin, uupui vielä tuolloin.

Syksyllä 2013 vihdoinkin Sipoon kunnan nettisivuille tuli tieto, että Taasjärvi III alueen tontit tulisivat myyntiin 2014. No mehän tietenkin toivottiin ja oletettiin, että tontit tulisivat myyntiin vuoden vaihteen jälkeen viim. keväällä. No näinhän ei sitten käynytkään. Samalla kun tuota tonttia odoteltiin, odoteltiin myös Kannustalon uutta muuttovalmiit talomallistoa, joka sekin sitten antoi odottaa tuloaa.

Mutta sitten alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Uusi Kannustalon mallisto julkaistiin ja ihastuimme Harmaja muunnelmaan Valo 134, jonka pohja oli jo valmiiksi tiloiltaan meille sopiva, lisäksi mallissa oli jo valmiiksi kaksoislapekatto, mitä kunnan rakennustapaohje mm.ohjeisti. Eli mahdollisimman vähän muutostöitä = rahaa.

Screen Shot 2014-12-02 at 22.00.25

Kannustalon valintaan vaikutti lopulta myös rakentamisen helppous ja turvallisuus. Ja omaa aikaa ei tarvitsisi työmaalla tuhlata juuri ollenkaan. Moni onkin meille valintamme hinnanlisäystä kommentoineet sanomalla, että se on pieni hinta parisuhteesta. No minä en ihan hevillä uskoisi, että unelmiemme toteuttaminen tätä 20 vuotista suhdetta rikkoisi. Mutta, mitä vähemmän stressiä ja aikaa pois kotoota ja perheen parista projekti vie, sitä parempi.

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita