Terassien sävytys

Kun on tällainen semi-perfektionisti-visualisti niin välillä kummalliset asiat tässä rakennusprojektissa vaivaavat päätä jo ennakkoon. Yksi tällainen asia on ollut terassilautojen väritys. Valinnat kun ovat tuntuneen olevan tehtävissä vain ruskean lämpökäsitellyn- tai vihertävän kestopuun välillä. Komposiittia ei ole varaa terasseihin laittaa, kun tuota terassia tehdään varmasti niin paljon kuin budjetti vain antaa myöten ja vähän ylikin. Tällä hetkellä terassia taitaa olla suunnitteilla jo 120 neliön verran. Oops :)

Mutta nyt voi ruskean ja vihertävän unohtaa, kun löysin Tikkurilalta terassiöljyn, jota saa harmaana ja mustanakin! Ja sillä voi käsitellä niin tuon lämpökäsitellyn- kuin kestopuunkin. Pitänee hankkia molempia puita pienet pätkät ja testata vaikka kummallakin värillä miltä lopputulos näyttää. Näin etukäteen olen mustan puolella, kun terassin kaiteet, katto ja ikkunan puitteet ovat tummanharmaita. Mutta voihan tuo harmaakin öljy istua kallion sävyihin hienosti? Ei voi tietää ennenkuin kokeilee.

terassilauta_microshield_shp_ura_28x120_mm_kyllastetty_ab_harmaa_asennettuna terassilauta_microshield_shp_ura_28x120_mm_kyllastetty_ab_harmaa_asennettuna2

Tämä terassi näyttäisi olevan käsitelty harmaalla? Aika kiva luonnollinen väri. Tosin tummempi väri miellyttäisi ehkä silmää enemmän? Kai se on vaan kokeiltava.

terassilauta_microshield_shp_ura_28x120_mm_kyllastetty_ab_harmaa

”Puupinnan öljyäminen syventää puun omaa väriä. Mikäli haluat korostaa puun väriä, voit sävyttää kirkasta Valtti Puuöljyä Kuultavat puunsuojat värikartan mukaan lähimpään ao. puupintaa vastaavaan väriin tai haluttuun väriin.

Aikaisemmin öljytyn, puhdistetun pinnan voit käsitellä uudelleen värittömällä tai sävytetyllä Valtti Puuöljyllä, Valtti Puuöljy Akvalla tai Valtti Kalusteöljy Ruskealla. Muistathan, että kuultavia tuotteita sävytettäessä alustan oma väri vaikuttaa aina lopulliseen väriin. Tee siis koesively.

Valmiiksi värillinen puuöljy on helppo ja kestävä valinta terassin, laiturin tai puukalusteiden öljyämiseen. Öljyt imeytyvät hyvin puuhun. Ympäristöön ja luontoon upeasti sopivat värit Ruskea, Musta ja Harmaa.

Soveltuu puupuhtaan tai aikaisemmin öljytyn pinnan käsittelyyn ulkona. Sopii kestopuulle (painekyllästetty), kovapuulle, lämpökäsitellylle ja käsittelemättömälle puulle.”

Lähde: Tikkurila

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita