Valon pohjaan tehdyt muutokset

Tästä se kaikki lähti liikkeelle. Tässä on Valon alkuperäinen pohja, mistä pidimme sen takia, että siitä löytyi kaikille hyvänkokoiset makuuhuoneet ja Mikolle vielä työhuone. Ja lisäksi OH, ruokailutila ja keittiö olivat yhtä avointa tilaa, mistä jo edellisessä asunnossamme pidimme kovasti. Mutta loppujen lopuksi tontille nyt tulossa oleva Valo näyttää ihan toiselta talolta niin sisältä kuin ulkoa. Silmiämme muutostöiden mahdollisuudelle avasi mm. käynti Sipoossa samaisen talomallin näytössä ja Kannustalomyyjän lupaukset siitä, että muutokset modulien sisällä ovat helppoja toteuttaa. Ja eikun rohkeasti piirtämään sitten pohjaa uusiksi.

Screen Shot 2015-05-21 at 18.48.43

 

Vaikka yht´äkkiä uusi pohja näyttääkin kovin erilaiselta, niin suurimmat muutokset koskevat tuota sisääntulon moduulia. Olohuone/keittiö pötkylä on aikalailla ennallaan samoin kun makuuhuone pötkylä, jossa kirjasto on kutistunut vaatehuoneeksi. Alkuperäisessä pohjassa tuo keittiön viereinen makuuhuone tuntui sijoittelultaan oudolta, sille piti keksiä jotain. Lisäksi ehdoton toive oli, että pesu- tai kodinhoitohuoneesta piti päästä ulos, mielellään terassille jolle saataisiin paljukin. Näistä isoista linjoista lähdettiin sitten pohjaa pyörittelemään.

 

Screen Shot 2015-05-22 at 14.12.08

Tällaiseen pohjaan sitä sitten päädyttiin aikamoisen pyörittelyn jälkeen, mutta kovin tyytyväisiä pohjaan tehtyihin muutoksiin nyt ollaan. Valmistaloksi se ei juuri parempi voisi olla!

Olen tähän wannabe-arkkitehti luomukseeni todella tyytyväinen, koska se nyt vastaa täysin moniin tarpeisiimme ja unelmiimme:

Poikien huoneisiin on omat sisäänkäynnit heti eteisestä (ei koko asunnon läpi juoksemista ja ne kamat tippuvat käsistä koulusta tullessa vain eteisen lattian – oman huoneen väliin ja ehkä joskus ajan kuluessa vasta sinne omaan huoneeseen!) Poikien huoneet ovat kuitenkin toisista selkeästi erillään. Enemmän omaa rauhaa, eikä seiniin koputteluja tms.

Vanhempien makuuhuone jää myöskin omaan rauhaansa aamu auringon puolelle. Isosta päätyikkunasta avautuu näkymät omalle pihalle ja kalliolle. Lisäksi huoneesta on kulku terassille ja kuumina kesäöinä voi nukkua vaikka ovi sepposen selällään. Lisäksi huoneesta avautuu olohuoneeseen lasiset pariovet, jotka ovat myös olleet aika kauan toivelistalla.

Vaatehuone tai paremminkin walk-in-closet meikkipöytineen on arjen luksusta, mikä ei alkumetreillä tullut edes mieleen! Sinnekin riittää luonnonvaloa lattiantasolta lähtevästä ikkunasta. Meikkipöydän kohdille on jo pistorasiakin suunniteltu pöytätasoon kaiken maailman hiustenkähertimiä varten. Mahtavaa!

Olohuonepötkylä on sellainen avoin tilakokonaisuus, mihin ollaan jo päästy tottumaan. Ja se sopii meidän elämäntavallemme. On kiva, että koko perhe mahtuu samaan tilaan vaikka kukin puuhailisikin hieman omiaan. Olohuoneesta aukeaa upeat näkymät pihalle ja katetulle terassille. Tuota ikkunamäärä on vaan vaikea näin etukäteen hahmottaa, sitä kun on metritolkulla.

Keittiöön taas halusin ehdottomasti ikkunan talon päätyyn, josta voi ihailla kallioista metsämaisemaa ja uskon, että ratkaisu oli aivan nappi, vaikka sen myötä joutuikin hieman kaapistotilasta luopumaan. Hieman lasioveakin tuohon päätyyn joskus mietin, mutta taisin ottaa silloin järjen käteen, vaikka olisihan se ollut kätsä :) Toinen isompi muutos oli keittiön vesipisteen siirtäminen niemekkeelle. Ja onnistuihan sekin lopulta. En missään nimessä halunnut isoa liesituuletin pömpeliä keskelle tilaa.

Kodinhoitohuoneesta tulee myös ns. vanhempien wc. Ja kyllä sitä pöntön siirtoa pesutiloista kodinhoitohuoneen puolelle ihmeteltiin Kannustalon tehtaalta asti. Mutta nyt saamme aamupesuruuhkia ehkä hieman tasoiteltua, kun on kaksi wctä pesualtaineen. Kodinhoitohuone sijoittui nyt keskemmälle taloa, mutta se saa silti luonnonvaloa terassille johtavasta lasiovesta.

Tekninen tila sijoittuu nyt kodinhoitohuoneeseen liukuovien taakse, missä se on kätevästi käsillä tarvittaessa. En oikein sisäistänyt ajatusta, miksi sinne pitäisi olla erikseen kulku ulkokautta?

Saunaan toivoimme ainoastaan lasiseinää ja ovea ja se olikin jo Kannustalolla vakioratkaisu, joten sisustuksellisia muutoksia saunaan ei tehty. Ainoa isompi muutos oli saunan uudelleen sijoittelu, jonka myötä saimme saunaankin ikkunan, josta voi ihailla maisemia saunoessa. Samoin saadaan tilaan lisää luonnonvaloa ja tuuletus mahdollisuuden.

Pesuhuoneeseenkin saimme luonnonvaloa, myöskin sen uudelleen sijoittamisen myötä. Toiveissa luonnonvalon ja tuuletusmahdollisuuden lisäksi oli kaksi suihkua ja iso tila, johon useampikin mahtuu peseytymään tai penkille istuskelemaan löylyjen jälkeen. Pohjakuvaan olenkin ikkunaseinälle jo piirtänyt pitkän penkin, olisikohan sekin DIY projektikohde?

Aika paljon siis on voitu niitä pieniä ”Olisipa kiva kun joskus voisi…” kotiin liittyviä ajatuksia toteuttaa! Ja mikä ihaninta kodin jokaisesta tilasta löytyy ikkuna tai lasiovi, valoa ei Valosta siis tule puuttumaan <3

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita