Voi tätä säätöä!

Tarinaa paljulandian rakentamisesta

Siis tämä paljulandiaterassin rakentaminen on ollut kyllä sellainen säätämisen huippu ettei tosikaan. Aina kun on hieman päässyt eteenpäin on hoksannut, että jotain pitää korjata tai muuttaa kokonaan suunnitelmia. Nyt ollaan vaihteeksi taas sellaisessa tilanteessa.

IMG_5617

Etäisyydet

No, ensinnäkin kunnasta tuli pihasuunnitelmaamme liittyen infoa, että paljun savupiipun pitää olla 4 metrin päässä rajasta. Se oli ehkä 3,5 metrin kohdilla alunperin kuvissa, mutta keksimme kikkavitosen saadaksemme sitä kauemmaksi rajasta. No mutta, sitten kun vahvojen miesten (Isäni ja pikkuveljeni) avustuksella palju oli saatu paikoilleen, sen paikkaa tarkemmin tarkastellessa selvisi ettei tuo keksimäni kikkavitonen toimikkaan! Rähmä.

IMG_5585 IMG_5589

Asennusohjeet ja niiden puuttuminen

Toinen murheenkryyni oli, paljua paketista purkaessamme, asennusohjeiden puuttuminen?! Meillä oli käsissämme 5 reikää, kolme putken pätkää ja kiristimiä mitälie, muttei mitään hajuakaan, mihin mikäkin kuuluisi. Sitten kun tuota paljua tutkailtiin, että miten se kamiina ja piippu nyt oikein sijoitettaisiinkaan, hoksasin, että hiekkasuodattimen liitännät olikin tehty väärälle kohdin. No onneksi joudumme nyt uusien suunnitelmien myötä kääntämään paljua jokatapauksessa 90 astetta, joten suodatinliitännät siirtyvät paremmalle hollille. Samoin kuin vedenpoistoputki, joka olisi alkuperäisessä asennossa sojottanut suoraan terassin alle, jonka saamme nyt taloon päin, josta on ehkä helpompi niitä tyhjennysvesiä ohjata muualle. Vielä kun jokin taho osaisi kertoa, mihin kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti paljuvedet tulisi tyhjentää? Kunnastakin sitä meiltä kyselivät, eikös heidän pitäisi kertoa meille mihin ne vedet lasketaan?! woot?

IMG_5581

Paloturvallisuus

Olisi joku viisampi voinut myös jossain välissä huomauttaa tai itse olisi pitänyt tajuta asiaa surffailla netistä aikaisemmin, mutta tuli sitten tietoon sekin (Jos se netissä lukee niin näinhän se kai menee??), että piipunsuun etäisyys palavasta materiaalista pitäisi olla 3 metriä. Jaa? Okkei, no onneksi taas säädön myötä piipun etäisyys seinästä kasvaa tuplaten, joten tuokin on sitten otettu huomioon, mutta nyt sitten pitää paljun perustuksia jatkaa uudelle paikalle ja vielä kiepauttaa tuota tonnikeijua se 90 astetta, jollain mystisillä superwoman voimilla?

IMG_5637

Sähköliitännät

Meillähän tulee paljuun valo ja hiekkasuodatin, jotka molemmat ihan yllättäen toimivat sähköllä! Ihan yllättäen en ennenkuin äskettäin alkanut miettimään, että mistä ihmeestä ne sähköt sinne paljun alle taion!? Voi tätä yksityiskohtien määrää, mitä ei ajoissa hoksaa pohtia. Meillä kyllä on kodinhoitohuoneessa kytkimiä pihavaloille jne. millelie, voisko joku niinku selvittää, mitä ne on?? Mutta eihän mulla nyt ihan tälleen tavallisella ihmisellä ole hajuakaan, missä ne sähköt tai siis ne piuhat on piilossa (jossain seinäkoolauksissako?) ja kuka ne osaisi kaivaa esiin ja jotenkin liittää noihin paljun vimpaimiin? Apuva!

IMG_5618

Paljun uusi paikka

Jotain hyvääkin uusi paikka poikii. Tuossa kun tuota terassin korkoa katselin, kun nyt uuden paljunpaikan myötä koko lopputerassi jää paljun tasolle, ei loppuja reunalautoja tod.näk. tarvitse muotoilla ollenkaan, koska nyt kaikki laudat osuvat kallion päälle. Eli VIHDOIN voi tehdä ihan suoraa reunaa!! Jeeee.. Pitäis vaan se mokoma möhkäle saada oikealle paikalle, että uskaltaa tuota ympärystää alkaa rakentamaan loppuun.

Nooh, kaikenlaista tällaista tässä viime aikoina paljulandian tiimoilta säädetty ja tämän projektin teemaan onkin tämä säätäminen kuulunut, mutta kyllä taas sitten priimaa pukkaa!

 

Jos tykkäsit postauksesta, klikkaamalla sydäntä kerrot sen meille.

Jaa ystävillesi

Join The Conversation

Aiheeseen liittyviä artikkeleita